Spansk jubel for Benítez

Foto: AP/Scanpix

Rafael Benítez’ spanske importer sørget for tre nødvendige poeng til Liverpool i kampen om fjerdeplassen - og det på imponerende vis.

21.04.05 03:44

PORTSMOUTH – LIVERPOOL 1-2: Etter å ha slurvet bort to poeng i den underholdende kampen mot Tottenham på Anfield sist, var Liverpool tydelig innstilte på å trykke Portsmouth tilbake fra start. Riktignok fikk Portsmouth et annulert mål før minuttet var spilt, men etter det var de røde dominante.

Milan Baros rakk å misse to sjanser de første fire minuttene, men på den andre av dem var Fernando Morientes påpasselig fremme på returen. 0-1, og de røde hadde fått blod på tann av den gode åpningen.

Flere gode Liverpool-sjanser fulgte før Portsmouth endelig våknet til live igjen. Lua-Lua ble hindret i å utligne av en glimrende redning av Jerzy Dudek. Men bare minuttet senere var ikke Dudek like patent. Kombinert med håpløse markeringer tok Kamara vare på gavepakken.

Underholdende kamp
En tredje spillende spanjol, Xabi Alonso, tryllet frem de lekreste pasninger, og Riise var i den andre enden av flere av dem. Nordmannens store sjanse like før pause ble imidlertid skuslet bort. Da det så ut til å stå 1-1 til halvtid, headet lille Luis Garcia inn Liverpools ledermål på vakkert vis.

Andre omgang ble som den første; sjanserik, underholdende og styrt av Liverpool. De røde spilte sin beste fotball på bortebane på lenge, men Portsmouth var heller ikke uefne.

Jamie Ashdown i hjemmelagets mål sto en strålende kamp, men det holdt ikke til poeng. De tre poengene var særdeles viktige for Liverpool, som fortsatt har heng på Everton i kampen om fjerdeplassen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.