RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk runde hvor alt handler om å unngå tap

Karim Benzema og Real Madrid møter Rayo Vallecano som de ikke har gitt bort poeng mot på 14 år.
Karim Benzema og Real Madrid møter Rayo Vallecano som de ikke har gitt bort poeng mot på 14 år. Foto: Paul Ellis (Afp)
Det skiller kun to poeng mellom de fem første lagene i den spanske toppdivisjonen. Ingen av lagene møtes i helgen, men spørsmålet er hvem som faller av.

Verken Real Madrid, Valencia, Atlético Madrid, Barcelona eller Sevilla, som bekler de fem øverste plassene, møter motstand fra øverste halvdel. Historien viser likevel at det er tvilsomt med tre poeng til samtlige.

Barcelona er det første laget i aksjon. Katalanerne kan sette press på sine rivaler når laget møter Almería (14.-plass) borte lørdag ettermiddag. Almería har kun vunnet én av sine seks siste kamper.

Luis Enriques gutter vant 2-0 borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. Da sørget to Lionel Messi-scoringer for at argentineren tangerte Raúls målrekord i det gjeveste selskap.

– Messi er, uten tvil, den beste spilleren jeg har sett som spiller og trener, skrøt Barcelona-manageren etter kampen.

Real mot Rayo

Real Madrid tar imot Rayo Vallecano (11.) på Santiago Bernabéu senere på kvelden lørdag. Ifølge tabellen er Madrid-lagets motstand den beste av topplagene, men to strake tap mot Eibar og Malaga tyder på svak form. I tillegg har de ikke klart å ta poeng mot serielederen på 14 år.

– Vi må være på vakt fordi Rayo er et lag som kjemper hardt og spiller offensiv fotball. Det bekymrer meg litt at alle prater oss opp. Vi må være fokusert på kampen, sa Ancelotti på fredagens pressekonferanse.

På søndag spiller de tre øvrige lagene som kjemper i toppen. Sevilla og Valencia har begge hjemmekamper mot henholdsvis Levante (18.) og Athletic Bilbao (12.), mens Atlético Madrid gjester svakt plasserte Real Sociedad (19. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere