*Nettavisen* Sport.

Spansk triumf i Hellas

Foto: AFP/Scanpix

Effektive Villarreal best mot tafatte grekere.

10.03.09 23:13

PANATHINAIKOS - VILLARREAL 1-2 (2-3 SAMMENLAGT):

Kontringene ble den avgjørende faktoren da greske Panathinaikos og spanske Villarreal møttes til returoppgjøret i åttedelsfinalen tirsdag. Spanierene produserte ikke mange målsjansene, men var dødelig effektive på overgangene sine.

Nydelig scoring
Fem minutter ut i andreomgangen kom Joan Capdevila på et helhjertet løp på Villarreals venstreside. Han fikk ballen og klemte den inn til Ariel Ibagaza som satte ballen i mål fra drøye 20 meters hold. Da måtte hjemmelaget ha mål for å få balanse i regnskapet siden det første oppgjøret mellom lagene endte 1-1.

Og hjemmefansen måtte bare vente drøye fem minutter før de kunne slippe jubelen løs. Evanggelos Mantzios stanget ballen i mål etter et hjørnespark. Dermed var lagene like langt.

Resignerte
Men spanierene beviste etter 70 minutters spill hvor dødelige effektive de er på kontringer. Denne gang serverte målscorer Ibagaza en utsøkt pasning til Joseba Llorente som dundret ballen i mål.

Med den scoringen måtte hjemmelaget ha to scoringer. Men grekerne var merkelig tafatte etter gjestenes scoring. Det virket nærmest som de skjønte at slaget var tapt selv om det gjensto 20 minutter av oppgjøret. Det var faktisk spanierene som kjørte kampen den siste delen av oppgjøret, og dermed ebbet kampen ut.

Med det resultatet er Villarreal klare for kvartfinale. Spanierene - som var i semifinale i 2006 - har også gjort det greit hjemme i La Liga, og befinner seg i øyeblikket på en fjerde plass. Det må sies å være over forventning for en klubb uten de store stjernene på laget. Manuel Pellegrini kan konstatere at hans spillere går en spennende vår i vente.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.