RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår lett match for Ståle

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Greske journalister nekter å tro at Panathinaikos gir alt når FC Københavns mesterliga-skjebne skal besegles.

Det er i så fall meget gode nyheter for Ståle Solbakken - som tirsdag kan passere en ny milepæl som fotballtrener. Slår FC København greske Panathinaikos hjemme i Parken, er det danske mesterlaget kvalifisert for åttedelsfinale i Europas gjeveste klubbturnering.

Forholdene ligger så definitivt godt til rette for den kommende norske landslagssjefen. Panathinaikos er fortapt i kampen om avansement - og har bare æren å spille for i Kongens by. Greske journalister tror det betyr et reservespekket og lite motivert gresk lag - ergo klar fordel FCK.

- Selvfølgelig sier ikke Panathinaikos det selv, men det er en fornemmelse alle våre journalister som dekker klubben sitter med. De vil ikke gi hundre prosent i nærkampene, for det viktigste for Panathinaikos er at de kommer fra København uten skader, sier journalist Manos Staramopulos i avisen Eleftheros Typos til sporten.dk.

- Vet FCK går videre
- Da trekningen kom, forventet alle at Panathinaikos ville ta andreplassen i gruppa etter Barcelona, og det er en kjempeskuffelse at det ikke gikk slik. Nå har laget ingenting å spille for, og vi forventer at treneren vil gi noen av reservene sjansen, fortsetter Staramopulos.

Mye tyder blant annet på at landslagskeeper Alexandros Tzorvas får hvile tirsdag.

- Selvfølgelig vil de gå for seier, for trener Fereira vil ha et godt resultat, men det er ingen tvil om at de vil bruke reservespillere, sier Panagiotis Tsogkas i avisen Derby-Sports.

Den danske legenden Preben Elkjær er krystallklar i troen på FCK-seier.

- Jeg tror ikke at FC København går videre i puljen. Jeg vet det. Dels har Panathinaikos vist i turneringen, at de ikke er et lag man skal frykte, og dels er jeg sikker på at Barcelona vinner over Rubin Kazan, sier han.

Barca gir alt
Og det siste er et viktig poeng. Skulle FCK tape for Panathinaikos tirsdag, kan fortsatt Ståle Solbakken gå videre dersom Barcelona slå Rubin Kazan hjemme på Camp Nou.

Katalanerne er allerede videre som gruppevinnere, men trener Pep Guardiola lover like godt trenerkollega Solbakken at laget hans skal gi full gass.

- Vi har fans som betaler penger for å komme inn og se kampen. I tillegg har vi et rykte å verne om samt noe uoppgjort med Kazan, sier han til den spanske sportsavisen SPORT.

I det siste ligger det at Barcelonas tre siste hjemmemøter med Kazan har endt med to ganger uavgjort og ett tap. Den historien skal ikke gjenta seg tirsdag for et Barcelona-mannskap som tilsynelatende ikke lar seg stoppe av noe om dagen.

Lørdag ble det lenge vurdert å utsette bortekampen mot Osasuna på grunn av den spanske flygelederstreiken, men ved 15-tiden fikk Lionel Messi & co. hastebeskjed om å sette seg på flyet. Stjernene ankom arenaen fem minutter før den opprinnelige kampstarten, noe som førte til at oppgjøret ble en knapp time forsinket. Barcelona vant kampen enkelt 3-0.

Satte poengrekord
Like ustoppelige er Ståle Solbakken og FC København. Lørdag avsluttet københavnerne høstsesongen med 3-1-seier over Esbjerg hjemme i Parken.

Det betyr at Solbakken & co tilbringer vinterpausen i soleklar tabell-ledelse - utrolige 19 poeng foran OB. Ubeseirede FC København har plukket 51 av 57 mulige poeng i høst, hvilket er poengrekord i den danske toppserien.

Tirsdag kan hovedstadslaget sette prikken over den berømte i'en med avansement i mesterligaen.

Kampen mot Panathinaikos går for øvrig uten at klubbens potensielle nye eier, Arkadij Abramaovitsj, på tribunen. 22-åringen er sønn av Chelsea-eier Roman Abramovitsj, og vil angivelig kjøpe seg opp i FCK i løpet av kort tid.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere