RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket motspiller i bjellene: - Idiotisk

INVOLVERT I MYE: Espen Hoff scoret to mål og ble matchvinner mot Sandefjord, men stjal også fokus for å ha sparket Kevin Larsen i skrittet mot slutten av kampen. Etterpå tar han selvkritikk.
INVOLVERT I MYE: Espen Hoff scoret to mål og ble matchvinner mot Sandefjord, men stjal også fokus for å ha sparket Kevin Larsen i skrittet mot slutten av kampen. Etterpå tar han selvkritikk. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Espen Hoff legger seg flat.

START - SANDEFJORD 2-1:

SØR ARENA (Nettavisen): Matchvinner Espen Hoff var i den syvende himmel etter sine to tilnærmet identiske mål i 2-1-seieren mot Sandefjord. Begge målene kom etter at han fanget to nedfallsflukter, og Larvik-mannen banket ballen i det lengste hjørnet.

- Det var utrolig deilig å sette begge sjansene. Jeg var veldig fornøyd med den første, og enda mer fornøyd med den andre. Det bygger seg opp masse adrenalin etter slike situasjoner, sier 34 år gamle Hoff til Nettavisen.

Sparket Sandefjord-spiller i juvelene
Det samme adrenalinet førte til en stygg situasjon blant Espen Hoff og Kevin Larsen etter målet på overtid.

En duell ute ved sidelinjen endte med en skulder mot skulder-duell, der Larsen gikk så hardt til at Hoff reagerte med sinne, og sparket etter Sandefjord-forsvareren.

- Jeg blir provosert når den eneste muligheten han har er å legge meg i asfalten, som ikke er så deilig naturligvis, så gjør han det. Da reagerer jeg idiotisk med et spark etter han. Det er adrenalinet som gjør det nok, men uansett skal jeg ikke reagere slik, sier kantspilleren.

Sandefjord-backen var irritert på matchvinneren i mixed-zone etter kampen, på grunn av sparket som traff Larsen der han helst ikke vil ha det.

- Jeg er litt sent ute i en takling der. Så sparker han meg etterpå. Jeg skjønner ikke vitsen, sier Kevin Larsen til VG.

Hoff mener at dommeren betrygget at han så situasjonen, og at han ikke vil bli straffet. Da ble Larsen enda hissigere.

- Det betyr jo at han har sett det. Hvis han ikke dømmer noe da, så kan ikke han få dømme mer på dette nivået, sier Larsen, som ble belønnet med gult kort. Spillerne tok hverandre i hånden og ble ferdig med situasjonen etter hvert.

VIKTIG SEIER: Nå har Start fått en god åpning på sesongen.


20 år gamle Lars Herlofsen fikk sin tippeligadebut for Sandefjord mot Start. Han ble kastet rett ut til løvene, og fikk et voldsomt Start-press mot målet sitt de første minuttene. I løpet av det første kvarteret hadde Start fire sjanser og seks cornere, uten nettkjenning.

- Jeg fikk kjørt meg i starten av kampen, men jeg følte jeg kom godt fra det med flere fine redninger, sier Lars Herlofsen til Nettavisen.

Alt så bra ut for Sandefjord, før Espen Hoff først utlignet, og siden avgjorde til 2-1 på overtid til de 5234 fremmøtte på Sparebanken Sør Arena.

- Det var jævlig bittert. Jeg gjorde nesten en perfekt kamp, men så kom de to siste målene sent. Den første tar jeg 99 av 100 ganger, så det er utrolig kjipt, sier Herlofsen.

Skuffet Bohinen
Sandefjords trener, Lars Bohinen, var fornøyd med den unge keeperens innsats, tross poengtapet på overtid.

- Han var så god vi kunne håpet på. Det er hans første eliteseriekamp, og han har ikke spilt i seriesystemet på lenge. Jeg er veldig fornøyd med jobben han gjorde, sier Bohinen til Nettavisen.

Like fornøyd var ikke den tidligere landslagsstjernen med avslutningen på matchen.

- Det er skuffende at vi ikke klarer å få med oss et poeng. Vi har mange rutinerte spillere, som jeg forventer tar tak i sånne perioder, forteller treneren som skulle ønske laget hans klarte å holde mer i ballen.

BITTERT: Lars Bohinen mistet seieren helt mot slutten av kampen.

Identiske scoringer
Mons Ivar Mjelde og Start-gjengen opplevde selvsagt avslutningen på en helt annen måte enn Bohinen og Sandefjord. Spesielt etter å ha mistet tre poeng på overtid mot Lillestrøm sist kamp.

- Det var fantastisk. Det var masse glede på trenerbenken etter de målene. Ingenting er så deilig som å snu kamper til seier, jubler Mjelde til Nettavisen etter kampen.

Opdal med superredning
Sandefjord var nære på å utligne på overtid ved Pål Andre Kirkevold på en heading, men Håkon Opdal reddet ballen på streken med et tigersprang.

- Det var en fantastisk følelse å ta den ballen. Jeg var litt på feil bein, så jeg klarte ikke holde den, men fikk dyttet den ut til corner, sier keeperen, som lover at ballen ikke var over linjen, til Nettavisen.

Hjemmelaget startet forrykende hjemme på eget plastikkgress. Allerede etter fem minutter kom den første store sjansen for hjemmelaget, da Matthias Vilhjalmsson fikk skyte på volley fra 12-13 meter, men Lars Herlovsen reddet mesterlig.

Start fortsatte å angripe og kom til sjanser ved Gudmundur Kristjansson, Alex De John og omgangens beste spiller Solomon Owello, men ingen klarte klarte å få ballen i nettet. I løpet av dette kvarteret hadde Start seks cornere. Sandefjord kjempet seg inn i kampen etter åpningen, og den siste halvtimen av omgangen var jevnspilt uten store muligheter.

I den andre omgangen var det Sandefjord som var først frempå da Pål Andre Kirkevold snappet opp en dårlig pasning fra Håkon Opdal. Avslutningen til toppscoreren i fjiorårets 1.divisjon gikk imidlertid en meter utenfor.

Noen minutter senere var gjestene enda nærmere da Mats Haakenstad spilte frem Eirik Lamøy, som avsluttet like utenfor fra kort hold. På det tredje skal det skje, og det gjorde det for blåhvalen som tok ledelsen. Etter 67 minutter stanget en av kampens giganter Gabrielsen inn sitt andre mål på corner for sesongen allerede.

Start kjempet seg tilbake og ringreven Hoff utlignet etter 82 minutter fra skrå vinkel. Samme man avgjorde kampen på overtid med en suser.

Starts neste kamp er borte mot Mjøndalen, mens Sandefjord får besøk av Sarspborg 08.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere