*Nettavisen* Sport.

Spetalen betaler Sandefjord for å stoppe Molde og VIF

GIR BONUS: Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen vil gi Sandefjord bonus hvis de tar poeng mot Molde og Vålerenga i Tippeligaen i 2015.

GIR BONUS: Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen vil gi Sandefjord bonus hvis de tar poeng mot Molde og Vålerenga i Tippeligaen i 2015. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

- Jeg har samme forhold til Molde i norsk fotball som jeg har til SV i norsk politikk.

31.03.15 22:04

Millardæren Øystein Stray Spetalen skal ifølge VG ha inngått en avtale med Sandefjord om å utbetale bonus hvis de slår Vålerenga og Molde i Tippeligaen i 2015.

Avisen skriver at Sandefjord vil få 100.000 kroner for hver seier mot Molde og Vålerenga. Ved et eventuelt uavgjort resultat vil summen halveres.

- Burde doblet
Spetalen gir også det nyopprykkede laget et engangsbeløp på 100.000 kroner.

- Egentlig burde jeg ha doblet bonusen i kampene mot Molde. Jeg har samme forhold til Molde i norsk fotball som jeg har til SV i norsk politikk. Molde er jo en helt kjønnsløs klubb. Helt fullstendig kjønnsløs, sier Spetalen til VG.

Etter det avisen erfarer skal avtalen ha kommet på plass gjennom samtaler med Sandefjord-trener Lars Bohinen.

- Vi er selvsagt glad for at Øystein engasjerer seg i Sandefjord. Det er alltid lettere å forholde seg til sikre penger, men vi håper vi kan utvide samarbeidet på sikt, sier Bohinen til VG.

Røkke, Trøim og i
Det pikante med bonusen er at Spetalen nå vedder mot to andre store tungvektere i Norge.

Den største eieren i VIF er Tor Olav Trøim, som i en årrekke var John Fredriksens høyre hånd. Trøim er også fra Sandefjord, som Spetalen, og de er gamle venner.

Moldes eier er som kjent ingen ringere enn Kjell Inge Røkke.

Sandefjord serieåpner hjemme mot Bodø/Glimt mandag 6. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.