*Nettavisen* Sport.

Spiller for fremtiden

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Arbeidsledige fotballspillere skal fredag vise seg fram i Vallhall. Se listen her!

12.01.11 14:39

Fredag arrangerer spillerorganisasjonen NISO en turnering for kontraktløse fotballspillere fra Norge, Sverige, Irland og Finland, kalt FIFPro Winter Tournament 2011. Det norske laget skal ledes av Stig Inge Bjørnebye og Vidar Riseth.

Blant de mest kjente navnene på det norske laget er Arnar Førsund, Edier Frejd og Roger Risholt.

Førstnevnte føler seg trygg på at han har er mer enn god nok til å returnere til toppnivå i Norge.

Tror på kontrakt
- Jeg ser på mulighetene til å få kontraktstilbud som gode. Ellers hadde jeg ikke stilt opp til disse kampene, sier Førsund.

Han har i 2010-sesongen spilt for Manglerud Star i andredivisjon. 24-åringen innrømmer at han godt kunne tenke seg større sportslige utfordringer i 2011.

- Vi var en fin gjeng i MS, men har man spilt i de to øverste divisjonene, vil man gjerne være der og konkurrere med de beste. Sportslig sett var det ikke optimalt i andredivisjon.

Utelukker HamKam-retur
Den tidligere Vålerenga-spilleren utelukker ikke en retur til en av sine gamle klubber, bortsett fra én. Førsund og HamKam inngikk forlik etter at NISO, på vegne av forsvarsspilleren stevnet hamarklubben for retten i mai 2010. Bakgrunnen for dette var at HamKam sa opp kontrakten til forsvarsspilleren, etter klubbens nedrykk til andredivisjon året før.

- Kommentar unødvendig, humrer Førsund, og avviser at en retur til Hamar er aktuelt med det første.

Skulle Vålerenga komme på banen igjen, vil pipa få en annen lyd.

- Det er klart at det hadde vært moro å spille for Vålerenga igjen, men mitt hovedfokus er å prestere så godt at jeg får kontraktstilbud fra lag i Tippeligaen og Adeccoligaen.

Halve Tippeligaen på tribunen
NISO-leder Joachim Walltin er overrasket over nivået på treningene i forkant av fredagens Bosman-kamp.

- Jeg er absolutt positivt overrasket. Et par av spillerne jeg ikke kjente til fra før, har virkelig imponert meg.

Rundt halvparten av klubbene i både Tippeligaen og Adeccoligaen vil være representert på tribuneplass i Vallhall. Walltin tror det er gode muligheter for at flere av spillerne får kontrakt med toppklubber.

- Jeg tror neppe at alle vil få tippeligakontrakt dagen etter kampene, men her er det gode muligheter for å vise seg fram, og videre få sjansen til å komme på prøvespill hos klubbene, avslutter NISO-lederen.

Her er det norske laget i FIFPro Winter Tournament 2011:

Endre Fotland Knudsen, Kristian Strandhagen, Karl Arne Stokkeland, Christoffer Lunde, Arnar Førsund, Prince Mambouana, Kenneth Andreassen, Simen Melhus, Christian Smerud, Jonathan Rinne, Anders Fagerhus, Daniel Moen Hansen, Mounir Rahmani, Eidjer Freid, Yanly Ayala Leiva, Stephane Yao Yao, Herve BI Guessan, Roger Risholt.

Se troppen til de andre lagene her.


Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.