RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spiller for æren mot RBK

Sist oppdatert:
- Vi vil aldri legge oss bakpå, sier Fiorentina-treneren før kampen mot Rosenborg.

FIRENZE (Nettavisen): Italiensk media er i krigshumør etter 0-2 tapet til flaggskipet Inter i England. Heller ikke Fiorentina-trener Cesare Prandelli unnslapp spørsmål om dette onsdag kveld.

En journalist gikk så langt som å sammenlikne det Inter viste mot Liverpool, med måten italienske lag var kjente for å kvele kamper på 60-tallet. Spørsmålet ble derfor om Fiorentina nå vil vise frem at det fortsatt finnes lag i nasjon, som vil spille fotball:

- Jeg så ikke kampen i går, begynte Prandelli avvæpnende.

- Men for å snakke om mitt eget lag, så vil vi alltid forsøke å spille fotball og aldri legge oss bakpå. Jeg håper det fortsetter slik.

- Slik er Firenze
Cesare Prandelli leder et av Italias mest underholdende mannskaper. Men tidvis lekende angrepsvillig fotball og fjerdeplass i Serie A - er ikke nok for et svært kravstort hjemmepublikum.

Etter 2-1 seier mot Catania sist, ble de fiolette pepet av banen.

- Vi har snakket om det innad i laget. Slik er det i Firenze. Det er noe man må akseptere og forstå, men det snur seg fort også. Det kan være en dragning eller et fint mål som snur det hele.

Har studert RBK
Torsdag venter Rosenborg på motsatt halvdel på hjemmebane i Firenze. Det er ingen tvil om at italienerne tar denne oppgaven alvorlig.

- Jeg har sett kampene mot Valencia og Chelsea på video, så jeg forventer meg en vrien kamp. Dels fordi Rosenborg er godt organisert, dels fordi de haller spillere med god karakter - men også fordi de har teknisk dyktige fotballspillere, sier Fiorentina-treneren.

Så ble han spurt hva han frykter mest ved det norske laget.

- RBKs vilje til å vise at de er et storlag å regne med i Europa, lød svaret.

Drømmer om Mesterliga
Også midtstopper Per Krøldrup var til stede under onsdagens pressekonferanse. Han presiserte hvor viktig årets Uefa-cup er for det italienske laget.

- Det er veldig viktig at vi ikke tenker på målet vi har i bakhånd, når kampen starter, sier dansken.

- Fansen vil se at vi har suksess både i Serie A og ute i Europa. Neste år kan vi også delta i Champions League, derfor er kampene mot Rosenborg utrolig viktige for oss. Den erfaringen vi får her, kan bli svært verdifull til neste år, sier Krøldrup til Nettavisen.

PS! Med tanke på mesterligaspill har Fiorentina en svært viktig kamp søndag. Da reiser de til hovedstaden for å møte Roma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere