Gå til sidens hovedinnhold

- Spiller for vår stolthet

Arsène Wenger vil utsette Manchester Uniteds gullfest.

Manchester United snudde 0-1 til 2-1 mot Wigan onsdag kveld. Dermed er de engelske ligamestere hvis de klarer ett poeng mot Arsenal hjemme på Old Trafford lørdag.

Arsenal-manager Arsène Wenger har imidlertid ingen planer om å bidra til enn gullfest i Manchester.

- Vi spiller for vår stolthet, sier Wenger to dager før storkampen.

Han legger ikke skjul på at semifinalenederlaget i Champions League, det Arsenal sammenlagt tapte 1-4 for nettopp Manchester United, fortsatt smerter.

For mange baklengs
- Det ser ut til at United vinner gullet nå, men vi kan utsette det, poengterer franskmannen, som er opptatt av at Arsenal må gjøre seg fortjent til respekten de får fra publikum.

Allerede har han også begynt å analysere hva som gikk galt denne sesongen. Og det mest påfallende er at det har sviktet bakover på banen.

- Bare se på statistikken. Vi har scoret omtrent like mange som dem, men sluppet inn flere. Vi har 36 baklengs, de har 24. De har scoret 67 mål, vi 64, konstaterer Wenger.

Wenger må klare seg uten William Gallas, Gael Clichy, Eduardo og keeper Manuel Almunia i lørdagens kamp.

- Konkurransedyktig stall
Det har lenge vært snakket om at Arsenal-stallen er for tynn – og for ung. Men Arsène Wenger tror ikke det blir noen kjøpefest i sommer.

- Jeg tror alle managere har de samme utfordringene med å skape noe innenfor de rammene man har. Akkurat nå ser det ikke ut til at jeg vil bruke mye penger, men det er ikke sånn at jeg har noe imot å bruke penger.

- Jeg føler vi har en stall som er konkurransedyktig, og at spillerne har kvaliteter som gjør at vi kan slå hvem som helst. Jeg er optimistisk, sier Arsène Wenger.

(Nettavisen/Reuters)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot