Spiller? Spiller ikke?

Foto: Daniel Munoz (Reuters)

Mindre enn 24 timer etter at landslagssjef Morten Olsen avskrev han fullstendig, kan Nicklas Bendtner dukke opp i Danmarks startoppstilling mot Nederland.

14.06.10 10:20

Det er den danske storavisen Ekstrabladet som mandag skriver at det danske støtteapparatet kan ha bløffet da det ble sagt at Arsenal-proffen ikke ville spille VM-åpningen mot Nederland fra start.

Bendtner har i lengre tid slitt med en lyskeskade, og så sent som lørdag hevdet spillerens far at hele VM kunne være i fare.

Svaret på hva som egentlig er riktig, kommer når det danske laget presenteres én time før kampstart på Soccer City i Johannesburg.

LIVE 13.30: Nederland - Danmark

Bløff?
Bendtner var med på søndagens trening, og etterpå ville Morten Olsen si minst mulig om Arsenal-spillerens tilstand. Samtidig bekreftet han at ytterligere to spillere sliter med skader og er høyst usikre til Nederland-kampen: Daniel Jensen og Jon Dahl Tomasson.

Skulle det vise seg at Nicklas Bendtner – nærmest mot alle odds kommer på banen fra start – vil det ganske sikkert bli hevet kritiske røster mot den danske leiren. Førstemann i køen er tidligere landslagsspiller og Aston Villa-proff Martin Laursen.

- Dette kan da ikke være en bløff. Hvis han med mindre enn 24 timer til kampen sier at Bendtner absolutt ikke spiller, og så gjør han det likevel, det kan jeg nesten ikke tro. Det gjør man ikke foran verdens journalister så kort tid før en kamp, sier han til sporten.dk.

Stopperveteranen mener landslagssjefen balanserer på en hårfin line.

- Robben trente ikke søndag, og da er det fair nok å si at han ikke spiller, for det gjør han sikkert ikke heller. Men Bendtner har jo en sjanse, for vi så jo at han startet treningen. Hvis man så går ut og sier, at han ikke spiller, så må man jo tro på det. Det håper jeg vi kan tro på, for det vil være helt på grensen hvis det viser seg å ha vært en bløff, sier Laursen.

To overraskelser
Landslagssjef Olsen har samtidig flere jokere i ermet, skal vi tro Ekstrabladet. Mye tyder på at AZ Alkmaar-proffen Simon Poulsen får sjansen på venstrebacken – til tross for at han ble tatt av banen etter bare 34 minutters spill i generalprøven mot Sør-Afrika.

Den gang forlot han banen uten å sende sjefen et eneste blikk – tydelig skuffet over det som liknet en forspilt sjanse til å tilrive seg en startplass i sluttspillet.

I tillegg til Poulsen starter trolig en annen Nederland-proff, Thomas Enevoldsen, på venstrekanten. Det blir i så fall også en liten overraskelse signert den danske landslagssjefen. Groningen-proff Enevoldsen kjemper med blant andre superveteran Jesper Grønkjær om den plassen.

Det danske startoppstillingen kan dermed bli slik:

Thomas Sørensen - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen - Jacob Poulsen, Christian Poulsen, Thomas Enevoldsen - Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner/Jon Dahl Tomasson, Thomas Kahlenberg.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.