RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
START-XI: Norges lag mot Sverige på Ullevaal stadion mandag kveld. Bak fra venstre: Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland, Alexander Tettey, Håvard Nordtveit, Håvard Nielsen, Vegard Forren og Joshua King. Foran fra venstre: Martin Ødegaard, Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Stefan Johansen og Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred.
START-XI: Norges lag mot Sverige på Ullevaal stadion mandag kveld. Bak fra venstre: Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland, Alexander Tettey, Håvard Nordtveit, Håvard Nielsen, Vegard Forren og Joshua King. Foran fra venstre: Martin Ødegaard, Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Stefan Johansen og Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Spillerbørs: Slik spilte Norge

Sist oppdatert:
Her er vår vurdering av de norske spillernes innsats mot Sverige.

NORGE - SVERIGE 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge spilte 0-0 mot Sverige i privatlandskampen på Ullevaal stadion mandag.

Her er Nettavisens spillerbørs (1 er dårligst, 10 er best):

ØRJAN NYLAND – 6
Fin redning på forsøket fra Zlatan etter 20 minutter. Bommet på ballen da han skulle bokse ut en corner rett før pause, men var heldig som slapp unna med skrekken. Var ellers trygg og god, og vartet opp med en flott inngripen da svenskene kom alene gjennom rett før slutt.

TOM HØGLI – 5
Hadde som alltid grei kontroll defensivt, men klarer aldri å bidra skikkelig offensivt, noe som er prisen å betale av å være høyrebeint på venstrebacken.

VEGARD FORREN - 6
God kamp av Forren. Tøff og sterk i duellene, god i oppspillsfasen. Hadde sammen med Nordtveit relativt kontroll på Zlatan i den timen den svenske superstjernen var på banen.

HÅVARD NORDTVEIT - 6
Gjorde sammen med Forren en god kamp i Norges midtforsvar før pause, og det samarbeidet blir stadig bedre. Ble flyttet frem i midtbaneleddet etter Tetteys skade, og løste den oppgaven greit. Var farlig frempå med et knallhardt frispark etter 66 minutter, men skuddet gikk rett på keeper. Nytt og farlig frisparkforsøk et kvarter før slutt, men ballen snek seg på utsiden av stolpen.

OMAR ELABDELLAOUI (ut 45.) – 5
Hadde god kontroll på sin side i den omgangen han fikk spille. Men ble for lite involvert offensivt, en del av spillet han vanligvis har som en styrke. En kamp på det jevne.

PER CILJAN SKJELBRED – 4
Ikke hans beste landskamp. Løp mye, men klarte aldri å være en kreativ kraft på Norges midtbane. Ble spart den siste halvtimen før fredagens langt viktigere kamp.

STEFAN JOHANSEN (ut 87.) – 7 – NORGES BESTE
Dirigerte og styrte det som skjedde på Norges midtbane. Har en glød i spillet sitt som er bemerkelsesverdig. Burde fått en assist da han spilte gjennom Nielsen en halvtime før slutt, og burde igjen fått en assist da han slo en strøken pasning til Søderlund ti minutter før slutt. Norges beste sammen med Martin Ødegaard.

ALEXANDER TETTEY (ut 45.) – 4
Vi har sett Tettey bedre for Norge. For mange balltap og for lite tempo over det han driver med. Men løper som vanlig mye og er alltid god i duellene.

HÅVARD NIELSEN (ut 69.) – 3
Burde ha fått mer ut av pasningen han fikk fra King etter en halvtime, og burde fått enda mer ut av pasningen fra Johansen en halvtime før slutt. Ingen god kamp av Nielsen, selv om viljen var der.

MARTIN ØDEGAARD – 7
Norges beste med ball, uten at det bør overraske noen. Rolig når han får kula, og søker stadig konstruktive løsninger. Burde fått en målgivende da han sendte Søderlund gjennom med en fin stikker rett etter pause. Moro å se på når kampen har satt seg og involveringene blir flere.

JOSHUA KING (ut 45.) – 5
Spilte uselvisk frem Nielsen etter en halvtime, og kunne fått assist i den situasjonen. Prøvde seg med et skudd fra 25 meter minuttet senere, men ballen ikk en meter utenfor. Ble lite involert, og tatt av banen i pausen for å spare krefter til fredagens kamp.

ALEXANDER SØDERUND (inn 45.) – 3
Jobbet og slet, men fikk ikke like mye å jobbe med her som i Rosenborg. Burde ha fått mer ut av pasningen han fikk fra Ødegaard fem minutter etter pause, men sleivet da han skulle sette ballen i mål. Kunne, og burde nok ha scoret på Martin Linnes’ innlegg et kvarter før slutt. Verre var bommen da han fikk evigheter av tid til å score etter en pasning av Johansen ti minutter før slutt. Sånne må sitte om du skal ha noe på landslaget å gjøre!

MARTIN LINNES (inn 45.) – 6
God omgang av Linnes. Frisk i beina, og løp opp flere farlige angrep fra svenskene.

EVEN HOVLAND (inn 45.) - 6
Fikk spille andre omgang som stopper sammen med Forren, og det partnerskapet vet man fungerer fra Molde-tiden. God i lufta, men ble satt på få prøver av svenskene. Holdt på å glippe med en skjermebevegelse et kvarter før slutt, men slapp med skrekken.

TARIK ELYOUNOUSSI (inn 58.) – 3
Fikk merkelig nok spille den siste halvtimen for Norge selv om han må stå over kvalikkampen på fredag, uten at det er Elyounoussis skyld. Løp mye, men var lite involvert fremover på banen. Bør kunne forvente mer av en av de mest rutinerte spillerne våre.

PÅL ANDRÉ HELLAND (Inn 69.) – Ikke vurdert.

ANDERS KONRADSEN (Inn 87.) - Ikke vurdert

* Man må ha vært på banen i 30 minutter for å bli vurdert

*Vurdert av Egil Sande og Ole Jonny Eriksrud Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere