Spillere ringer og ber Solskjær kjøpe dem

Foto: Egil Sande (Nettavisen)

Ole Gunnar Solskjær blir overlesset med interesse.

10.01.14 12:06

CARDIFF (Nettavisen): Fredag holdt Ole Gunnar Solskjær den siste pressekonferansen før Premier League-debuten mot West Ham lørdag.

Vi fulgte pressekonferansen direkte her.

Seminarrommet på luksuriøse Vale Resort var fullstappet med både norsk og utenlandsk presse, og interessen rundt Solskjærs managerdebut i Premier League er enorm.

Kontaktet av gamle spillere
Ett av temaene som gikk igjen på pressekonferansen, var mulige forsterkninger i løpet av januar.

Nordmannen avslørte at prosjekt Solskjær er så populært at tidligere spillere ringer og ber ham hente dem til klubben.

- Alle navnene som popper opp her er og der er gode spillere. Agenter ringer meg hele tiden. Til og med spillere jeg kjenner fra før har tatt kontakt med meg og spurt om jeg kan være interessert. Vi må vente og se hva vi får gjort, sier Solskjær.

Og legger til:

- Hvis vi får inn et par spillere til: Herlig. Hvis ikke, er jeg fornøyd med dem som er her fra før. Fundamentet er godt, mener han.

Solskjær ble også spurt om status på Mats Møller Dæhli og Mame Biram Diouf, som begge kobles heftig til klubben.

- Ut av respekt for de andre klubbene som er involvert, vil jeg ikke si for mye om dem. Det er også andre navn inne i bildet. Hvis noe skjer, offentliggjør vi det, svarte Solskjær.

- En jobb å gjøre
Lørdag møter han altså nedrykkskonkurrente West Ham på hjemmebane i Cardiff. Kampen blir ikke bare viktig poengmessig, tror Solskjær.

- Den vil trolig bestemme hvordan fansen ser på oss. Men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, og en lang vei å gå, sier han.

Han gikk langt i å love Magnus Wolff Eikrem spilletid lørdag. På spørsmål fra TV 2 om Eikrem blir involvert, svarte Solskjær kontant:

- Ja!

- Jeg er i kampform, forsikret Eikrem noen spørsmål senere. Solskjær ville ikke avsløre om det blir fra start eller som innbytter, men mye tyder altså på at Eikrem får sin Premier League-debut lørdag.

Han ser ikke på lørdagens kamp som en kamp som må vinnes for enhver pris, selv om det kan bli utslagsgivende i bunnstriden.

- Det er aldri en «must win game», heller ikke i morgen. Man kan ikke tenke konsekvenser hele tiden. Vi må prestere så bra vi kan gjøre, men det hadde ikke vært feil med tre poeng, innrømmer Solskjær.

Foto: Egil Sande (Nettavisen)

Speidet på West Ham
Han forteller at han har god oversikt over hva som venter på motsatt banehalvdel på Cardiff City Stadium lørdag.

- Jeg så dem mot City (0-6-tap), et av de beste lagene i Europa, men de de ga dem likevel problemer. Mye handler om å få det første målet. Vi er klar over styrkene og svakhetene deres. Men jeg vil ikke snakke mye om andre manageres lag, svarer Cardiff-sjefen.

Kampen på lørdag kan også gi et gjensyn med West Hams største stjerne Andy Carroll. Den storvokste spissen har vært skadet i flere måneder, men kan være tilbake lørdag.

- Jeg håper virkelig han blir frisk igjen. Jeg har hatt skader selv, og det er ikke gøy. Jeg håper han blir frisk, men at han ikke spiller altfor bra mot oss, spøkte Solskjær.

I engelsk presse spekuleres det i om West Ham-manager Sam Allardyce får sparken med tap mot Solskjærs menn. Nordmannen mener det hører med jobben å fungere under slikt press.

- Alle vet at man kan jobbe på en sekskampers-kontrakt i denne jobben. Alle vet at resultatene vil bestemme fremtiden din. Jeg er i lik posisjon, svarte Solskjær.

Foto: Egil Sande (Nettavisen)

Godt fundament
Han ble pepret med spørsmål i løpet av tiden han satt på podiet, og nordmannen kunne fortelle at han har fått et godt inntrykk av spillerne etter sin første uke på treningsfeltet.

- Vi har fokusert på ting på trening jeg tror vil gjøre oss bedre. Fundamentet er der fra før, holdningene og lagets fysiske form er bra, mener Solskjær.

Siste spørsmål gikk til en journalist fra Wales, som ville vite om Solskjær hadde opplevd noen forskjeller ved å bo i Wales kontra England.

- Det regner mer her enn Manchester, spøkte nordmannen.

- Neida, jeg hadde det flott i Manchester, men de første ti dagene her; Jeg har møtt så mange hyggelige mennesker. Ryan Giggs har fortalt meg om hjembyen sin, og han er veldig stolt av Cardiff, avsluttet Solskjær.

Det var god stemning i presserommet, og en Cardiff-manager som var tydelig komfortabel. Om godfølelsen fortsetter, vet vi mer om lørdag kveld.

Kampstart lørdag er 16.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: Nettavisen er på plass i Cardiff hele uken, og kommer tilbake med flere saker både før og etter kampen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.