RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillerne hevder de støtter Høgmo - eksperten er ikke overbevist

Norges kaptein Stefan Johansen (t.v.), hevder spillerne fortsatt har tro på at Per-Mathias Høgmo er rett mann til å lede Norge.
Norges kaptein Stefan Johansen (t.v.), hevder spillerne fortsatt har tro på at Per-Mathias Høgmo er rett mann til å lede Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballekspert Jesper Mathisen mener de norske landslagsspillerne ikke viser tegn på at de har tro på «prosjekt Høgmo».

NORGE - TYSKLAND 0-3:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var kanskje ikke så overraskende, men nok engang ble det et skuffende resultat for det norske herrelandslaget i fotball da de fikk stornasjonen Tyskland på besøk.

Spørsmålet om Per-Mathias Høgmo er rett mann til å lede Norge fremover ble diskutert blant både supportere og eksperter allerede før kampen, og det er tvilsomt om landslagssjefen får noe særlig mer støtte etter en skuffende forestilling og 0-3-tap hjemme mot Tyskland på Ullevaal søndag kveld.

Les også: King i bråk med tysk stjerne: - Jeg mistet hodet

Les også: Ble vraket av Høgmo: - Er skuffet

Spillerne Nettavisen snakker med etter tapet mot tyskerne hevder imidlertid at de fortsatt har tro på «prosjekt Høgmo». Det er ikke fotballekspert Jesper Mathisen like overbevist om at de har.

- De er nødt til å svare det. Du kan spørre de tusen ganger og de svarer det samme tusen ganger. Det er det de er programmert til. Det ser ikke ut til på banen at de har den samme troen på «prosjekt Høgmo» som de hadde da de startet. Det er det vi må se på. Nå har han vært trener over lengre tid og det er ikke en kurve som peker den riktige veien dessverre, sier Mathisen til Nettavisen.

- Blir du overrasket om vi får se en ny norsk landslagstrener i løpet av kvalifiseringen?

- Nei, ikke i løpet av kvalifiseringen, men jeg tror ikke vi får noe skifte helt ennå. Da må de riktige alternativene være på plass og det går på timing. Det er ikke så mange trenere fra Norge som kan trene et norsk A-landslaget. Det kan være noen i utlandet, men det har ikke jeg så god kontroll på. Vi får se når det blir et eventuelt skifte. For hvis disse prestasjonene og resultatene fortsetter, så må det skje et skifte, forteller TV 2s ekspert.

Les også: Nå handler alt om annenplassen

Artikkelen fortsetter under bildet

IKKE OVERBEVIST: Jesper Mathisen er ikke overbevist om at de norske landslagsspillerne fortsatt har troen på Per-Mathias Høgmo.


- Vi har troen

Landslagskaptein for Norge i søndagens kamp mot Tyskland, Stefan Johansen, bedyrer imidlertid at det norske folk fortsatt har grunn til å tro på Høgmo.

- Vi spillerne har tro på det. Det er en ung gruppe som jeg selvfølgelig har stått og sagt 10.000 ganger. Jeg føler at vi fortsatt blir bedre og bedre. Vi var nærme i fjor. Nå startet en ny kvalik i dag og forhåpentligvis har vi lært mye av hva vi gjorde feil i fjor og hva som gjorde at vi ikke kom oss dit (til EM). Hvis vi klarer å ta med oss den læringen der inn i en ny kvalik, så tror jeg vi skal klare en play-off, sier Johansen til Nettavisen.

BØRS: Slik spilte Norge mot Tyskland

BLOGG: - Hvor lenge skal Høgmo få holde på?

Heller ikke Joshua King mener laget har mistet troen på landslagssjefen.

- Det er ikke sånn at vi spillerne i gruppa har snakket sammen om at vi har gitt opp Høgmo, langt ifra. Høgmo har vært her i tre år nå, dette er første kamp, og hvis vi hadde tapt mot San Marino hadde folk kunne stille spørsmål. Men vi tapte mot Tyskland, minner King om.

St-Etienne-spiller Ole Selnæs, som kom inn som innbytter mot Tyskland, mener man ikke må dømme laget ut ifra søndagens kamp.

- Hva taler for at dere skal slå tilbake og ta en VM-billett i «prosjekt Høgmo»?

- Det var ikke mot Tyskland vi skulle ta poengene. Det er de andre lagene vi skal stjele poeng fra. Det virker helt klart at Tyskland tar førsteplassen i gruppen, så får vi andre lagene kjempe som bikkjer for en andreplass, sier Selnæs om veien videre i kvalifiseringen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ole Kristian Selnæs i aksjon under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tyskland på Ullevaal stadion.

- Ikke opptatt av «prosjekt Høgmo»

NRKs fotballekspert Tom Nordlie vil heller ikke avskrive Norge og Høgmo til tross for den skuffende starten på VM-kvalifiseringen.

- Jeg er ikke så opptatt av «prosjekt Høgmo». Jeg er opptatt av Norge som lag, støtteapparatet og spillerne. Vi møter lag videre det er mulig å slå. Det var mot Aserbajdsjan her på Ullevaal det røk i EM-kvalifiseringen, og så viste vi gode tendenser mot Bulgaria og Kroatia. Nå blir det viktig å ikke grave seg ned. Jeg håper vi får se 4-3-3 i neste kamp, med Joshua King og Adama Diomande som vinger og Moa Abedellaoue som midtspiss. Da håper jeg på mer offensive takter, selv om det ikke blir lett i Aserbajdsjan, heller. Det er i hvert fall større muligheter og en andreplass i gruppen er fortsatt realistisk. Tyskland vinner uansett gruppa, sier Nordlie til Nettavisen.

Norge møter også Aserbajdsjan, Tsjekkia, Nord-Irland, og San Marino i denne kvalifiseringen. Neste kamp for Høgmos menn er borte mot Aserbajdsjan 8. oktober.

Les også: Reagerer på Høgmo-intervju: - Syltynt

Les også: Da Tyskland satt inn 2-0 tok den norske fansen opp fjernkontrollen ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere