*Nettavisen* Sport.

Spilte han tidenes verste kamp i Premier League?

Foto: Ap

Jonathan Walters sto for to selvmål og bommet på straffe mot Chelsea.

12.01.13 21:14

STOKE - CHELSEA 0-4:

Sjelden har vel en angriper hatt en dårligere dag enn Stokes toppscorer Jonathan Walters hadde lørdag.

I hjemmekampen mot Chelsea klarte iren utrolig nok å sørge for Chelseas to første mål.

Først headet han inn et innlegg fra César Azpilicueta, under press fra blant andre Juan Mata. Det skjedde kun noen sekunder før dommer Lee Probert sendte lagene til pause.

Knapt tjue minutter etter hvilen var Walters på ferde i eget felt igjen. Denne gangen stusset han en corner fra Mata i nettmaskene, uten at Asmir Begovic maktet å avverge.

Da oppgjøret gikk mot slutten fikk Walters mulighten til å gjøre noe av den horrible innsatsen godt igjen. Stoke ble tildelt straffe på stillingen 0-4.

Men også det gikk skeis for den uheldige 29-åringen. Ballen sneiet tverrliggeren og forsvant langt opp på tribunen.

Største tap på 23 år
Stoke har ikke tapt med større margin på hjemmebane siden 1985. Den gangen var det Luton som slo The Potters med samme sifre.

En liten trøst for Walters får være at hans to scoringer i eget nett ikke ble avgjørende.

Et brennsikkert straffespark fra Frank Lampard og en suser av et skudd fra Eden Hazard gjorde at avstanden mellom lagene ble på fire mål.

- Jeg er veldig fornøyd. Spillerne gjorde en god jobb, viste karakter og kvalitet. Vi trenger alltid gode rsultater. Slik er det i alle toppklubber, sa Chelsea-manager Rafael Benítez til TV 2.

Han utelukker ikke at Demba Ba og Fernando Torres kan få muligheten sammen på topp sammen for Chelsea.

- Torres hadde et lite problem før denne kampen, og det samme var det med Demba Ba sist. Dersom begge er friske kan det mulig at vi bruker dem sammen, sa Benítez.

- Vi raknet
Chelsea viste tidlig at de var det beste laget på Britannia. Foruten en stor mulighet til Kenwyne Jones og vertene tidlig, var det keeper Begovic som holdt Stoke inne i kampen lenge.

Bosnieren serverte flere glimrende redninger på muligheter fra Lampard og Demba Ba.

- Da Chelsea scoret det andre målet viste de kvalitetene sine. De fikk et løft, mens vi raknet, oppsummerte Stoke-manager Tony Pulis.

- Linjedommeren gjorde en bra avgjørelse da vi ikke fikk straffe i første omgang. Men jeg synes ikke Chelsea fortjente straffen som ga 3-0, tiføyde han.

Sjekk de siste Premier League-nyhetene her!

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'lq5wpcixiv8r1pjkh7m6bp9va', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-lq5wpcixiv8r1pjkh7m6bp9va', 'eplayer14');

Ikke alene
Jonathan Walters takket høflig nei til et intervju med TV 2s Øyvind Alsaker. Den uheldige Stoke-spilleren er ikke alene om å sette to baller bak egen keeper i én og samme Premier League-kamp.

Blant dem som har gjort det samme finner vi Jamie Carragher. Liverpool-spilleren gjorde det samme mot sønagens motstander Manchester United i 1999.

Sunderlands Michael Proctor gjorde også det samme for Sunderland mot Charlton i 2003.

Da klarte Sunderland i tillegg å score et tredje selvmål ved Stephen Wright, og alle de disse kom utrolig nok i løpet av sju spilleminutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag