Spiss-suksessen med kryptisk Høgmo-svar

SIER HAN JA?: Adama Diomande har ikke bestemt seg om han vil spille for Norge.

SIER HAN JA?: Adama Diomande har ikke bestemt seg om han vil spille for Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Adama Diomande vil ikke avsløre om han er Norge-aktuell.

26.05.15 09:00

NADDERUD (Nettavisen): Rosenborg og Stabæk har så langt vært de to beste lagene i Tippeligaen denne sesongen og mandag møttes de to til dyst på Nadderud.

Med seier ville Rosenborg skaffe seg en solid luke på toppen av tabellen, mens Stabæk ville overta tabelltoppen med seier på hjemmebane mot trønderne. Det endte med første scenario.

For selv om Stabæk ledet både 1-0 og 2-0 tidlig i kampen, kom Rosenborg tilbake og snudde det hele i sin favør. Alexander Søderlund scoret to og Pål Andre Helland ett for gjestene.

Etter kampen var det likevel en annen spisshelt som kom i fokus. Adama Diomande har vært i knallform for Stabæk den siste tiden og nå er han i tenkeboksen angående spill for Norge.

- Opp til Høgmo
Han har fortsatt ikke bestemt seg, selv om uttaket er senere denne uken. Både Norge og Elfenbenskysten er nasjoner som er aktuelle for Stabæk-stjernen.

- Det er opp til Per-Mathias Høgmo, sier Diomande.

- Har du bestemt deg for om du vil spille for Norge?

- Vi får vente og se. Vi får vente til uttaket. Jeg bestemmer meg de nærmeste dagene.

Kraftspissen mener selv at Norge har manglet litt kraft på topp de siste årene.

- De har slitt litt siden tiden med John Carew på topp, sier han til pressen.

Stabæk-trener Bob Bradley mener Diomande fortjener en sjanse for Norge.

INGEN AVSLØRING: Fra Adama Diomande. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg har ikke full kontroll på alle spisser i Norge, men han har jobbet hardt og fortjener å bli evaluert for en plass, sier amerikaneren.

- Ikke Skjelvik
Mot Rosenborg fikk Diomande vist litt av kreftene sine og scoret ett mål. Det var også han som skjøt da ballen gikk via Mikael Dorsin og i mål til 2-0. Totalt har han nå åtte i Tippeligaen.

Han vil likevel ikke være med på at han fikk for tøff behandling av RBK, selv om det ble mange røffe dueller.

- Dere (journalistene) var ikke i Hviterussland da jeg spilte der. På den tiden møtte vi blant annet Fiorentina fra Italia. De hadde ikke Jørgen Skjelvik i forsvar, for å si det sånn, sier Diomande.

- RBK var nok oppmerksomme på meg, men jeg ble ikke behandlet for tøft, sier han.

Resultatet mandag betyr at RBK nå har fem poeng ned til Stabæk på andreplass.

- Tok ballen
Kampen vil nok også huskes for at På André Helland fikk gult kort for filming et stykke ut i andre omgang og måtte forlate banen, etter at han hadde pådratt seg to gule kort i løpet av kort tid.

- Nei, nei, nei, det var i hvert fall ikke straffe, sier Stabæk-keeper Mande Sayouba til Nettavisen.

- Jeg tok ballen. Jeg vil ikke spekulere i om han kastet seg eller ikke, jeg vet ikke om det var riktig med gult kort, men jeg tok ballen og da var det ikke straffe, utdyper keeperen videre.

Pål André Helland er imidlertid ikke helt enig i den evalueringen.

- Det ble en 50-50-duell og jeg visste at om jeg kom først, så ville det i det minste bli straffe. Han slår på foten min med armen. Om det er straffe er en skjønnssak, men han var borti meg, sier han.

Trønderen gikk likevel av banen uten de helt store protestene.

- Jeg kjente at det ikke var stor kontakt, han feide meg ikke ned. Jeg skjønte at jeg måtte ut og da var det ingen vits i å snakke på seg ytterligere karantene. Jeg prøvde å forklare meg rasjonellt.

- Fryktelig dårlig
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener det totalt sett var et billig rødt kort.

- Jeg synes det første gule kortet var fryktelig dårlig av dommeren. Det er et uhell. Den andre ser jeg ikke så godt, men å legge sammen to der og få rødt, synes jeg er hardt straffet, sier han.

Ingebrigtsen var langt mer fornøyd med snuoperasjonen til RBK.

- Det var jævla tafatt de første 20 minuttene, vi vant ikke andreballer og var passive. Stabæk var ikke så gode at de fortjente å score på begge de to første sjansene, men vi fikk oss en real trykk. Den siste timen viser vi hva som bor i oss. Stabæk skaper også lite med ti mann og vi vinner fortjent.

Drømmeåpning
Foran et fullsatt Nadderud var det vertene som åpnet best og kun seks minutter var spilt da den første ballen lå i nettet. Det sørget tidligere Strømsgodset-spiss Adama Diomande for.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DRØMMESTART: Stabæk åpnet best og ledet 2-0. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Cole Grossmann slo en lang ball mot spissen og Diomande kom seg foran i løpsduell med Holmar Örn Eyolfsson og satte kula forbi Rosenborg-keeper André Hansen til stormende jubel.

Bare ti minutter senere var ledelsen doblet. Igjen var Diomande sentral da han lekte seg litt med gjestenes Mikael Dorsin. Avslutningen gikk via Dorsin og satte keeper ut av spill. Selvmål!

Stabæk hadde åpnet kampen meget friskt og trønderne slet med de raske overgangene til bæringene. Samtidig måtte Rosenborg også fram på banen for å komme tilbake i kampen.

Det så lenge ut til at Stabæk hadde god kontroll på det hele, men sakte og sikkert viste gjestene litt mer tenner i regnværet. I det 27. minutt var det bare oppofrende forsvarsspill som hindret scoring.

Slo tilbake
Noen minutter senere fant Pål André Helland lekekamerat Alexander Søderlund med et godt innlegg, men headingen fra landslagsspissen var uproblematisk for keeperhelt Mande Sayouba.

Pausen kom stadig nærmere og det sto fortsatt 2-0, men med snaue fem minutter igjen, pekte dommer Svein Oddvar Moen på straffemerket. Pipeblåseren hadde sett en hands på Daniel Granli.

Situasjonen oppstå etter en corner til RBK. Helland omsatte straffen i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SNUDDE KAMPEN: Alexander Søderlund scoret to. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Like etter var lagene like langt. Mike Jensen kom på et godt løp for Rosenborg og fikk ballen. Han spilte ut til Alexander Søderlund og Tippeligaens toppscorer gjorde ingen feil. 2-2!

Snudde kampen
Det sto seg til pause på Nadderud.

Dermed var det helt åpnet da de siste 45 minuttene ble sparket i gang. Stabæk var først farlig frampå ved Yassine El Ghanassy. Han kombinerte med Luc Kassi og skjøt, men André Hansen reddet.

Like etter ropte samme mann på straffe, men dommer Moen var ikke enig i det.

Som i første omgang kom Rosenborg mer og mer med utover i andre omgang og etter 61 minutter var det trønderne som skulle ta ledelsen i Bærum. Igjen var Søderlund målscorer.

Fredrik Midtsjø utnyttet en dårlig Stabæk-pasning og slo inn. Der var Søderlund på rett sted. Dette var Rosenborgs-spissens 12. ligamål for sesongen.

Med drøye 15 minutter igjen ble Rosenborg redusert til ti mann. Pål Andre Helland kom alene igjennom med keeper og gikk i bakken. Dommer Moen mente det var filming.

Dermed fikk Helland sitt andre gule kort og måtte rusle i dusjen. Han fikk det første gule kortet tidligere i andre omgang, da var oppe med armen i ansiktet på Daniel Granli.

Med selv mot ti mann klarte ikke Stabæk å slå tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag