Spissen som «aldri» scorer, puttet fire

Foto: Reuters/Scanpix

Er som to forskjellig spillere på landslaget og for klubblaget.

11.09.11 12:48

BAYERN MÜNCHEN - FREIBURG 7-0:

Mario Gomez har internasjonalt vært kjent som spissen som «aldri» scorer for Tyskland. Bayern München-spilleren står med 19 mål på 47 landskamper, men seks av disse har kommet på to kamper mot San Marino og De forente arabiske emirater, og 13 av dem har kommet i vennskapskamper.

Etter imponerende 19 Bundesliga-mål for Stuttgart i 2008, fikk Gomez tillit i EM, og Joachim Löw valgte å splitte opp spissduoen Lukas Podolski og Miroslav Klose for å få plass til spansktyskeren. Gomez scoret ikke ett eneste mål, og ble benket da Tyskland gikk inn i de avsluttende rundene.

Gomez fortsatte å imponere i den tyske serien, og ble kjøpt av Bayern München for en rekordhøy pengesum.

Under VM i Sør-Afrika i 2010, var Gomez med i troppen og fikk noen innbytterminutter, men puttet ingen nettkjenninger.

Da 2010/2011-sesongen var over, tronet Gomez toppscorerlista i den tyske serien med 28 mål for Bayern.

I år ligger han godt an til å gjøre det samme. Mot Freiburg lørdag puttet 26-åringen fire mål.

Åtte mål på fem kamper
Sesongens femte kamp ble et kalas for Bayern München, som gikk til topps på tabellen med sin fjerde strake seier og utrolige 7-0 på måltavla.

Gomez puttet fire av scoringene, mens Franck Ribéry var sist på ballen to ganger, og Nils Petersen én gang.

Bayern har like mange poeng som Werder Bremen, men topper Bundesligaen med 16-1 i målforskjell. Halvparten av puttingene er det Gomez som står for, med åtte mål på fem kamper. Han er med det soleklart toppscorer i årets Bundesliga.

Og det begynner å se lysere ut for spissen også på landslaget. I år har han satt inn fem mål for Löw - tre av disse i EM-kvalifiseringen.

Han var ikke med da tyskerne sikret EM-billett med 6-2-seieren over Østerrike for en drøy uke siden, på grunn av en liten skade.

Få nordmenn i ilden
Hardt pressede Ståle Solbakken og FC Köln møter Nürnberg søndag. Nordmannens klubb har kommet seg over streken, men har kun fire poeng.

Mohammed Abdellaoue, eller Moa, er skadet og spilte ikke da Hannover tapte 3-0 mot Stuttgart. Henning Hauger måtte se kampen fra innbytterbenken.

Håvard Nordtveit fikk 15 minutter for Borussia Mönchengladbach i 1-0-seieren over Kaiserslautern. Nordtveits klubb ligger som nummer tre på tabellen, mens Hannover er nummer åtte.

Per Ciljan Skjelbred fikk 76 minutter for Hamburg, men klubben som ligger helt sist på tabellen, tapte 2-0 mot Werder Bremen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.