*Nettavisen* Sport.

Spisstalent kopierte målbragd fra 2001

HET: Daniel Sturridge har scoret fire mål på fire kamper. Nå ser han på muligheten for å gjøre Bolton-oppholdet permanent. Foto: PA Photos/Scanpix

Leiesoldaten har fått en knallstart i sin nye klubb.

13.02.11 20:21

BOLTON - EVERTON 2-0:

Med spillere som Fernando Torres, Didier Drogba og Nicolas Anelka foran seg i spisskøen var det kanskje ikke så rart at unggutten Daniel Sturridge valgte å gå på lån fra Chelsea til Bolton i slutten av januar. Og basert på det 21-åringen så langt har levert i den hvite drakten, er det heller ikke så rart at Bolton ønsket å hente måljegeren fra Stamford Bridge.

Etter sine to første ligakamper for klubben sto Sturridge med to fulltreffere, og søndag kom det tredje målet, da Everton gjestet Reebok.

Dermed ble Sturridge den første Bolton-spilleren som har scoret mål i alle sine tre første kamper for klubben, siden Michael Ricketts gjorde det samme i 2001.

Cahill åpnet ballet
Sturridges scoring kom etter 66 minutters spill. En ball ble slått inn i feltet og midtstopper Gary Cahill fikk kriget ballen videre til Chung-Yong Lee.

Sørkoreaneren headet ned til Sturridge som kontant banket kula i nettet nede ved lengste stolpe bak Everton-keeper Tim Howard fra rundt 12 meters hold.

Målet var Boltons andre i oppgjøret. Før pause hadde nemlig nevnte Cahill sendt hjemmelaget i føringen allerede etter ti minutters spill.

Et frispark fra Matthew Taylor havnet på hodet til den populære midtstopperen og helt umarkert kunne han heade ballen via Jonny Heitinga og inn bak Howard.

Det nærmeste gjestene kom utligning før pause var da Leighton Baines selvfølgelig fant Tim Cahill med et innlegg etter 17 minutters spill. Australieren kom alene med keeper, men avslutningen til den målfarlige midtbanemannen gikk ned i bakken og over målet til Jussi Jääskelainen.

1-0 sto seg til pausen og dermed så det mørkt ut for Everton. De blå fra Liverpool har ikke vunnet de siste 60 bortekampene i ligaen der det har vært under til pause.

Annullert scoring
Og heller ikke denne gangen skulle det lykkes for David Moyes' menn i løpet av de siste 45 minuttene.

Først la altså Sturridge på til 2-0, og på tampen trodde mange at Stuart Holden hadde satt den definitive spikeren i kista til Merseyside-klubben.

Kevin Davies fikk stusset videre til Sturridge, som rykket fra Heitinga før han hælsparket tilbake til Holden. Midtbanemannen satte ballen opp i nettaket, men linjedommeren mente ballen hadde vært over dødlinjen før Sturridge la tilbake, og annullerte derfor målet.

Det fikk uansett lite å si. Bolton kunne gå av banen med tre poeng og ligger nå som nummer åtte på tabellen med 36 poeng fra 27 kamper.

Everton på sin side sliter litt, og ligger nå som nummer 13 med 30 poeng. 12 kamper gjenstår av sesongen for de blåkledde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag