Gå til sidens hovedinnhold

Spiste sitt eget talent

Didier Drogba har alltid vært et stort talent. Men det var først da han sluttet å fylle magen med Coca-Cola og McDonald's-middager at karrieren skjøt fart.

Chelsea betalte i sommer 24 millioner pund for 26-åringen. De kunne fått ham for peanøtter for tre år siden. Drogba elsket junk food, og karrieren var allerede på hell.

The Sun har snakket med hans gamletrener Alain Pascalou, som hadde Didier Drogba blant spillerne sine i Le Mans for tre år siden. Han oppdaget Drogba som 20-åring i det franske amatørlaget Levallois-Perret.

Varmet opp på McDonald's
Sene netter, hamburgere, Mars-sjokolade og Coca-Cola er nøkkelordene Pascalou bruker når han forteller den engelske avisen om Didier Drogbas gamle livsstil.

- Didier ante ingenting om hva det innebærer å være profesjonell, og slik var han i nesten fire sesonger med oss, sier Pascalou.

- Enkelte ganger spiste han middag på McDonald's rett før kamp. I motsetning til mange av dagens stjerner, hadde han aldri vært i en profesjonell klubb som barn.

- Han gikk til og med på det lokale supermarkedet og kjøpte godteri for å feire sin første proffkontrakt med oss. Vi trodde ikke våre egne øyne! himler franskmannen.

Rørte aldri alkohol
Drogbas karriere led under denne livsstilen. Det var aldri alkohol som var problemet - ifølge Pascalou rørte aldri Drogba det. Chelseas nye superspiss betraktet rett og slett ikke fotballen som jobb.

- Det er derfor han brukte mesteparten av tiden sin her på å fly mellom førstelaget, benken, reservelaget og behandlingsrommet. En gang, da han klaget over nok en skade, sa jeg til ham: «Didier, enten må du saksøke foreldrene dine fordi du er så pinglete, eller så må du gjøre noen endringer i livet ditt».

Drogba hadde så dårlig kondisjon at han til og med slet med å fullføre treningene. Det endte med at Le Mans solgte ham til Guingamp for 100.000 pund.

- Det var tragisk å se ham kaste bort talentet. Han kom sent på trening. Det var ingen jobb for ham, bare moro. Han irriterte mange mennesker, forteller Pascalou.

Motivert av pengene
Seks måneder før han forlot Le Mans, begynte Drogba imidlertid å lytte til Pascalou. Trikset var å motivere den talentfulle spissen fra Elfenbenskysten med mulighetene til å doble lønna. I Le Mans tjente han 500 pund i uka.

Nå tjener han sannsynligvis 100 ganger så mye.

TV 2 Nettavisen følger kampen mellom Middlesbrough og Chelsea direkte fra klokken 13.45. Klikk her for å følge kampen direkte.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene