*Nettavisen* Sport.

Splid i Bayern München

Bayern-lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt sa opp torsdag. Foto: Michael Dalder (Reuters)

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt følte at legestaben ble gitt ansvaret for lagets skadeproblemer.

Det murrer i den tyske fotballstorheten Bayern München etter at klubbens mangeårige lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt sa opp jobben torsdag.

72 år gamle Müller-Wohlfahrt har vært lege i den tyske storklubben i nesten 40 år. Torsdag sa han takk for seg i kjølvannet av 1-3-tapet i mesterligamøtet med Porto. Bayern har slitt med mange skader den siste tiden, og Müller-Wohlfahrt følte at legestaben ble gitt ansvaret for problemene.

Også resten av det medisinske støtteapparatet i Bayern sa opp sine jobber. Alle skal ifølge rapportene ha følt at de manglet tillit internt.

«Spør legen»
Lagets trener Pep Guardiola har den siste tiden brukt frasen «spør legen» hver gang det har vært snakk om skader på klubbens pressekonferanser. Etter at både Franck Ribéry, Arjen Robben, Philipp Lahm og Bastian Schweinsteiger måtte stå over onsdagens mesterligakamp, skal stemningen mellom Guardiola og Müller-Wohlfahrt ha vært på frysepunktet.

Fredag sa Bayern-treneren at han har stor respekt for legen og nektet å fordele skyld med hensyn til de siste dagers hendelser.

- Når en spiller blir skadet er ikke det legens feil, sa Guardiola.

Gikk av i 2008
Spanjolen overstyrte samtidig Müller-Wohlfahrt nylig da han sendte landsmannen Thiago Alcántara til Barcelona for behandling av en skade.

I et intervju med storavisen Bild fredag lovet Müller-Wohlfahrt at han skal «fortelle alt» om grunnen til at han forlot klubben, men at det foreløpig ikke er rett tidspunkt.

Klubblegen forlot for øvrig Bayern i en kort periode i 2008 etter å ha havnet i en krangel med daværende trener Jürgen Klinsmann. Da spisslegenden forlot jobben rett etterpå, ble Müller-Wohlfahrt hentet tilbake. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.