*Nettavisen* Sport.

Spørsmålet som gjorde Deila oppgitt: - Vi er ferdige med det der!

KLAR FOR Å MØTE MOLDE: Ronny Deila ser frem til den kommende Europa League-kampen mot Molde. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

Ronny Deila er revansjesugen etter flausen i Molde.

04.11.15 16:58

GLASGOW (Nettavisen): Ronny Deila holdt onsdag ettermiddag pressekonferanse i forkant av torsdagens Europa League-oppgjør mot Molde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det foregående møtet mellom lagene endte med 3-1-seier til Molde, og kampen ble spesielt husket for Kris Commons´ utbrudd mot Deila, da han ble byttet ut i andreomgangen.

Celtic-spilleren reagerte med å skjelle ut Deila og assistenttreneren på sidenlinjen.

Har resondert godt
På spørsmål om Commons har noe å bevis for ham torsdag kveld, etter hendelsen i Molde, endret Deila raskt ansiktsuttrykk fra smilende til et oppgitt uttrykk.

- Vi er ferdige med denne situasjonen for lenge siden, sier Deila lettere oppgitt, før han fortsetter.

- Han spiller godt og er en del av laget, og har hatt et mål og en målgivende siden den gang, og han jobber hardt for laget, fortsetter Celtic-manageren.

Commons var tilbake i startelleveren igjen i den påfølgende kampen etter det flaue nederlaget i rosenes by, og Deila forklarer at han er veldig fornøyd med situasjonen, slik den er i dag.

- Jeg er veldig fornøyd, sånn den er nå.

Journalisten som stilte spørsmålet om Commons har noe å bevise for ham torsdag, var raskt inne og forklarte at spørsmålet ikke var negativt ment, og fulte opp med følgende spørsmål.

- Mer at det er en spiller som har respondert positivt etter hva som skjedde?

- Ja, jeg håper det, var Deilas korte svar til det, med et lite smil rundt munnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Ronny Deila sier laget er ferdig med situasjonen hvor Celtic-spiller Kris Commons raste mot sine egne trenere etter å ha blitt byttet ut mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Mangler nøkkelspiller
Men at torsdagens oppgjør er viktig for Celtic denne sesongen, la Deila lite skjul på.

Deila må klare seg uten lagets storspiller, Scott Brown.

Han har trent godt de siste dagene, forklarer nordmannen, men han blir dessverre ikke klar i tide til å rekke torsdagens oppgjør.

- Han er en rutinert spiller, men som jeg har sagt før, så har vi mange kvalitetsspillere. Vi har spillere på landslag over hele linja her. Vi har Stefan Johansen, Neil Bitton sentralt, og de har gjort en veldig god jobb de siste kampene. Det er bra for hele klubben at vi ikke er avhengige av kun én person, sier Deila.

Vet hva som venter
Han har en klar oppfatning av hva som venter Celtic i møtet med et Molde-lag som jakter avansement i Europa League.

- Jeg forventer mye av det samme som i Norge. Et hardtarbeidende lag som har spilt sammen lenge. De har vært konsistente lenge på hvordan de spiller, og de kommer til å prøve å ta oss på kontringer, og de vil ligge dypt.

For at Celtic skal gå videre i turneringen, tror Deila det er nødvendig med seier torsdag. Det vil i alle fall øke mulighetene, for laget som før Molde-kampen ligger sist i sin gruppe i Europa League.

- Jeg tror det er viktig å vinne kampen. Vi kan gå videre med uavgjort, men vi setter oss i en mye bedre situasjon om vi vinner kampen, forteller Deila.

Deila forklarer at det er en spesiell kamp for ham, men han påstår han ikke merker noe til presset utenfra til å oppnå et godt resultat.

- Det er en veldig viktig kamp å vinne om vi skal gå videre fra gruppa. Det er en stor kamp, men det er de samme tingene som er viktige som det var i helgen som var. Her ligger det i kulturen at vi skal vinne trofeer, gjøre det bra i Europa, og det er en fantastisk reise som jeg elsker, sier Celtic-manageren.

Europa League-kampen mellom Celtic og Molde spilles torsdag klokken 19.00. Du kan følge den direkte i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.