RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spurs-benken raste mot Cole

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Gustavo Poyet ga Ashley Cole en skyllebøtte etter grisetakling.

Onsdagens åttemålsthriller i London burde bli husket for nettopp det.

Men Ashley Cole har for vane å ende opp i tabloidene for helt andre årsaker, enn godt fotballspill. Så også i går.

LIVE: Referat fra kampen HER!

- That is a f****** red card and you know it, skrek Gustavo Poyet til fjerdedommer Steve Bennett ifølge London Evening Standard.

Grisetaklet Hutton
Årsaken var venstrebackens voldsomme takling av Alan Hutton før pause. Cole traff skotten på høyt oppe på skinnleggen med knottene, men med en pågående hale av Tottenham-spillere rundt seg, valgte dommer Mike Riley å støtte seg til det gule kortet.

- Det beste er ikke å henge seg opp i den type hendelser. Vi er bare veldig heldige at ikke spillerne våre ble skadet, var Juande Ramos diplomatiske tilsvar.

Bildene fra den opphetede situasjonen, viste imidlertid at også Spurs-manageren lot seg rive med.

Jenas skadet
Og det med rette: I minuttene før Cole-taklingen, ble nemlig Jermaine Jenas både klippet ned og skadet av Frank Lampard.

Dommer Riley dømte ikke engang frispark. Derfor føltes det nok tungt for Spurs at Jenas måtte gi seg i pausen, mens Cole fikk fullføre oppgjøret.

- Dommeren bestemte at det var et gult kort, men vi har sett taklinger som har vært langt mindre alvorlige – og som har gitt rødt kort, sier Ramos.

- Robbie Keane ble utvist for en mindre alvorlig forseelse mot Birmingham, men vi får respektere avgjørelsen, la han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjeftet på Cole
Assistent Poyet hadde ikke med like mye respekt med seg til London-derbyet. Den tidligere Chelsea-spilleren var blant flere som havnet i munnhuggeri med Cole & Co. på vei inn til pausehvilen.

- Det ville ha vært ufint mot Ashley kun å snakke om taklingen hans etter dette oppgjøret. Jeg foretrekker ikke å gjøre det, men det så merkelig ut, var alt Poyet ville si etterpå.

Chelsea-manager Avram Grant spilte naturlig nok med etter opptrinnet, og la seg på linjen som Sir Alex Ferguson har blitt så godt på.

- Linjedommeren sto i veien for meg. Jeg så Tottenham-benken hoppe opp, men dommeren var to meter unna. Vi må respektere avgjørelsen, sier Grant om taklingen som skjedde rett foran Chelsea-benken.

Taktisk bom
Mer alvorlig var det nok for Grant at mannskapet hans rotet bort en 1-3 ledelse et godt stykke ut i andreomgangen. Mål fra Didier Drogba, Michael Essien og Joe Cole (2) var imidlertid ikke nok til tre poeng i det fantastiske oppgjøret som til slutt endte 4-4.

- Det var veldig skuffende å lede både 1-0 og 3-1, for så å slippe inn mål etter to hjørnespark og et frispark. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, for på to kamper mot Tottenham har vi sluppet inn fem etter dødball.

Chelsea-manageren lyktes ikke helt med taktikken mot Tottenham, som til stadighet kom seg til farligheter. Det var heller ikke spillerne særlig fornøyde med.

- Hva er det egentlig vi prøver å gjøre her?, skal Didier Drogba ha spurt assistenttrener Steve Clarke underveis.

Var målet å underholde ble det i hvert fall oppnådd - med glans.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere