*Nettavisen* Sport.

Spurs reddet uavgjort med ti spillere

Foto: Getty / All Over Press

Men burde sikret seg tre poeng og minst fjerdeplass.

06.05.12 23:47

ASTON VILLA - TOTTENHAM
1-1: Tottenham spilte med én mann mindre i nesten halve kampen mot Aston Villa, men presset likevel på for et vinnermål.

Gjestene orndet utligningen med ti spillere, men fikk ikke målet som langt på vei kunne avgjort kampen om å ende blant de fire beste i ligaen.

Mye sto på spill for begge lag før søndagens møte. Vertene har hatt en skuffende vår og trengte poeng for å sikre seg ny kontrakt i Premier League.

Tottenham kunne med seier ta seg opp på det viktige tredjeplassen, ettersom erkerival Arsenal bare klarte uavgjort hjemme mot Norwich lørdag.

Både Aston Villa og Spurs gikk følgelig offensivt ut for å tilrive seg et tidlig initiativ.

Etter hvert som minuttene gikk viste bortelaget hvorfor de innehar en bedre tabellposisjon.

Heldig scoring
Et lite spillemessig overtak resulterte likevel ikke i scoring for Spurs. Aston Villa var på hugget hele omgangen og viste at de absolutt ikke var ufarlige.

Det ble understreket da Ciaran Clark fikk tid til å lade skuddfoten fra rundt 25 meter. Midtbanespilleren var heldig med at skuddet traff William Gallas i hodet. Ballen fikk dermed en høyere bue enn først antatt og dalte ned i nettet bak en utspilt Brad Friedel.

Med Villa-ledelse 1-0 til pause var Tottenham nødt til å brette opp ermene etter hvilen.

Vikarierende venstreback Danny Rose tok kanskje dette litt vel bokstavelig.

Bare tre minutter etter at lagene var i gang igjen kastet unggutten seg inn i en skrekkelig takling mot fjorårets Spurs-back Alan Hutton. Rose ble fullt fortjent vist det røde kortet.

Dermed ble jobben enda vanskeligere for gjestene, skulle en i alle fall tro.

Spurs styrte
Aston Villa skuffet imidlertid stort de siste drøye 40 minuttene. Vertene har fått mye kritikk for det offensive spillet sitt denne sesongen. Birmingham-klubben maktet heller ikke å skape stort med én spiller mer i nesten en hel omgang.

I stedet var det Tottenham som fortsatte å styre kampen på Villa Park. Et drøyt kvarter ut i andre omgang fikk vi se en ny hodeløs takling.

Denn gangen var Villas Richard Dunne synderen. Iren foretok unødvendig sklitakling mot Sandro. Sitnevnte var ballfører, men hadde ikke klart å vende seg mot målet.

Før han rakk noe mer ble han klippet ned av Dunnes håpløse taklingsforsøk.

Spurs ble korrekt idømt straffe. Den satte Emmanuel Adebayor iskaldt i mål.

Resten av kampen ble preget av mye ballbesittelse for Tottenham. Gjestene klarte likevel ikke å få målet som kunne sikret den minst fjerdeplass i Premier League.

Villa kunne si seg mer fornøyd, ettersom ett poeng langt på vei sikrer fortsatt Premier League-status neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.