*Nettavisen* Sport.

Spurs-supporteren som kan ha reddet Muamba

Foto: (Scanpix/PA)

Stormet ut på banen da Fabrice Muamba falt om.

20.03.12 09:31

Bolton-spiller Fabrice Muamba kjemper fortsatt for livet etter hjertestansen på White Hart Lane lørdag, men det ser ut til at han er på bedringens vei og skal ha begynt å kommunisere med de rundt ham.

Muligens kan han takke Tottenham-supporter dr. Andrew Deaner for at han ser ut til å klare seg.

Hjertespesialist
Deaner var til stede på kampen lørdag, og da han oppfattet hva som var i ferd med å skje ute på gressmatta, løp han ned til vaktene på banen.

Andrew Deaner er nemlig hjertespesialist ved London Chest Hospital, et av de mest anerkjente sykehusene i verden på hjertesykdommer.

Deaner fikk slippe inn på banen, og bidro med sin ekspertise til det medisinske personellet, som utførte hjertekompresjoner og brukte hjertestarter i forsøk på å få liv i 23-åringen.

Etter sju ulidelige lange minutter på gressmatten på White Hart Lane, ble Muamba båret av banen til stående applaus. Dr. Deaner ble med ham i ambulansen, og forsikret seg om at Muamba ble kjørt nettopp til London Chest Hospital, selv om det var andre sykehus som lå nærmere White Hart Lane.

- Det er bedre å kjøre forbi to sykehus og komme til London Chest Hostpital. Fabrice kunne ikke kommet til et bedre sted, sier en ikke navngitt ekspert til Daily Express.

Dr. Deaner er nå blant legene som overvåker Muamba 24 timer i døgnet.

Gode nyheter
Mandag kveld kom det gode nyheter fra sykehuset.

- Fabrice Muamba er fortsatt under behandling på intensivavdelingen ved London Chest Hospital hvor han mandag viste små framskritt. Hans hjerte slår uten medisinsk hjelp og han kan også bevege armer og bein, het det i en pressemelding fra sykehuset.

Muamba skal ha kjent igjen familiemedlemmer og respondert på spørsmål. Tilstanden betegnes som kritisk, men stabil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.