*Nettavisen* Sport.

Spurs-vrakgods bidro til det Arsenal elsker

JUBEL: Francis Coquelin og Alexis Sanchez jubler mot Hull. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)

Feiret St. Totteringham's Day med å rundspille Hull.

05.05.15 08:45

HULL - ARSENAL 1-3:

Arsenal slo Hull i Premier League mandag kveld og sørget dermed for tre nye poeng og ikke minst dagen alle Arsenals supportere elsker.

Erkerival Tottenham har nemlig ikke lenger mulighet til å ta igjen Emirates-klubben og dermed feirer fansen St. Totteringham's Day.

20 år på rad
Nå ser Arsenal-gjengen allerede fram mot neste sesong.

- Vi vil vinne tittelen neste år. Vi ønsker også å ta andreplassen denne sesongen, men akkurat nå tenker vi mest på FA-cupfinalen. Laget er i god form og vi håper å holde den helt inn. Andreplassen er viktig for meg, så vi må holde nivået oppe, sier Santi Cazorla i et TV 2-sendt intervju.

- Alt handler om andreplassen for oss i ligaen nå. Det at vi fortsatt er med i cupen har hjulpet på konsentrasjonen vår. Laget har utviklet seg denne sesongen og vi blir stadig bedre, sier manager Arsene Wenger.

Det er 20. sesongen på rad at Arsenal havner foran Tottenham.

Med tre poeng mandag er Arsenal nå oppe i 70 poeng og ligger på tredjeplass i Premier League. Londonklubben er likt med Manchester City på poeng og har i tillegg én kamp mindre spilt enn de lyseblå.

Tottenham har for øvrig 58 poeng og tre kamper igjen.

Spurs-vrakgods
Det passet slik sett bra at det var hele tre tidligere Tottenham-spillere som var involvert da Arsenal tok ledelsen mot Hull på KC Stadium.

Først mistet Tom Huddlestone ballen til Mesüt Özil. Tyskeren ga videre til Alexis Sanchez, som ble lagt i bakken av Jake Livermore. Chileneren tok selv frisparket og satte den via Michael Dawsons lugg og i nettet.

I det 33. minutt doblet Arsenal ledelsen. Santi Cazorla slo en herlig pasning mot Aaron Ramsey og waliseren gjorde det meste rett med Robbie Brady i ryggen. Ramsey vendte opp, skjøt og scoret.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Arsenals Aaron Ramsey. Foto: Mike Egerton (PA / NTB scanpix)


Vertene hang ikke med på notene i første omgang og Arsenal rullet opp flere flotte angrep. Rett før pause var Alexis Sanchez på farten igjen.

Ramsey spilte til chileneren, som plutselig var helt fri. Den tidligere Barcelona-spilleren rundet keeper Steve Harper og fikset 3-0.

Dette var hans 16. ligamål i debutsesongen for Arsenal.

Redusering
I andre omgang kom hjemmelaget litt mer til hektene og fikk en redusering etter 56 minutters spill. Ahmed Elmohamady slo flott inn og Stephen Quinn fikk hodet på ballen og stanget inn 3-1-målet.

Begge de to lagene skapte noen flere farligheter i løpet av den andre omgangen, men etter Arsenals oppvisning før pause, var det egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne til slutt.

Londonklubben hadde god kontroll og flere scoringer ble det aldri.

Annonse:Sjekk oddsspillene på Juventus - Real Madrid

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.