*Nettavisen* Sport.

Spytting, juks og dødstrusler

Foto: AFP/Scanpix

Spytting, juks, rasisme, løgner og dødstrusler. Det er klart for neste kapittel i såpeoperaen Chelsea - Barcelona.

Hvis du er sportsinteressert, kan du ikke ha unngått støyen i forbindelse med kampene mellom Chelsea og Barcelona de siste årene. Onsdag er det duket for et nytt kapittel, når lagene møtes på Stamford Bridge i gruppespillet i Champions League.

- Det er litt annerledes nå, fordi vi snakker om en gruppespillkamp. Det gir oss muligheten til å få se litt bedre fotball, litt roligere fotball, hvor kvaliteten skinner gjennom, sier José Mourinho, Chelseas kontroversielle manager.

Hauge så rødt
Forrige gang lagene møttes, var i fjorårets Champions League. Da gikk Barcelona videre fra åttedelsfinalen etter 2-1-seier borte og 1-1 hjemme. Den gang ble Lionel Messi beskyldt for å overspille i situasjonen hvor Terje Hauge ga Asier Del Horno rødt kort.

Før returkampen spyttet Barcelona-fans på Chelseas manager da den engelske klubben ankom byen. Men fjorårets Champions League-duell ble utkjempet på forholdsvis sivilisert vis i forhold til duellen året før.

Det startet allerede før kampen, da José Mourinho fremhevet sine mange trenertriumfer og påpekte at Frank Rijkaard var en bedre fotballspiller enn portugiseren, men ikke kunne måle seg med ham som trener.

Dødstrusler
Og etter at Barcelona vant 2-1 i lagenes første møte, beskyldte Mourinho sin nederlandske trenerkollega for å påvirke dommer Anders Frisk ved å besøke svensken i pausen.

Frisk ga Didier Drogba et kontroversielt rødt kort i andre omgang, og ble senere truet på livet av Chelsea-fansen. I frykt for sikkerheten til sin egen familie, valgte Frisk etter noen dager å gi seg som toppdommer.

- Jeg ble ikke overrasket over at Drogba ble utvist, sa Mourinho den gang.

- Det er rett og slett løgn at Rijkard skal ha kommet inn i vår garderobe, sa fjerdedommer Martin Ingvarsson.

Rasisme
I returkampen, som Chelsea vant 4-2, ble lagene etterforsket av Uefa etter bråket som oppstod etter kampslutt da Samuel Eto'o ble utsatt for rasistiske bemerkninger.

- En av de ansatte på Stamford Bridge kalte meg en ape, sa Eto'o etter tapet på Stamford Bridge.

Tv-bildene viste også at Ricardo Carvalho holdt Barcelona-keeper Victor Valdes da John Terry scoret med en heading.

Hva skjer denne gang? Det gjenstår å se.

Det vi vet, er at Henrique Hilario debuterer for Chelsea, ettersom både førstekeeper Petr Cech og andrekeeper Carlo Cudicini er skadde. Michael Ballack er tilbake etter karantene, mens Claude Makelele og Ashley Cole trolig kommer inn på laget igjen etter skader.

Formsterke lag
Begge lag er i fin form. Barcelona vant 3-1 over Sevilla på søndag, i en kamp hvor Ronaldinho scoret to ganger. Katalanerne topper Primera Division med tre poengs margin. Barca er det siste ubeseirede laget i årets spanske toppserie. Chelsea ligger på andreplass i Premier League, á poeng med Manchester United og med bare ett tap på åtte kamper.

I Champions Leagues gruppe topper Chelsea med seks poeng, mens Barcelona har fire poeng. Werder Bremen har ett poeng og Levski Sofia null. Det gjenstår fire runder av gruppespillet, de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.