Stabæk: - Vi har god tid

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Alvaro Santos glapp, Kim Holmen sa nei, keepertreneren briljerer på trening - men Tom Schelvan er rolig.

13.03.09 09:09

TELENOR ARENA (Nettavisen): Noen timer før Kim Holmen tok sin endelige avgjørelse om han ikke skulle bli Stabæk-spiller var det nok en gang glissent på Stabæk-treningen.

I tillegg til de to keeperne var det bare elleve utespillere som avsluttet torsdagsøkta, deriblant 17 år gamle Vegar Hedenstad med 12 minutters Tippeliga-erfaring.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

- Teller du spillerne?
Stabæk-spillerne klagde sist uke sin nød i Nettavisen over manglende bredde i troppen, og torsdag smalt det på nytt.

- Teller du spillerne til gullfavoritten?, sa en hoderystende Daniel Nannskog henvendt til Nettavisen.

Jo da, og det var ikke mange. Riktignok hadde Pontus Segerström sin første økt med ball siden juli 2008, men både han og Johan Andersson har fortsatt et godt stykke igjen før de er spillerklare. Av utespillere med erfaring fra toppnivå stiller Stabæk kun med tolv – nokså – kampklare menn forut for Lillestrøm-kampen: Keller, Skjønsberg, Olsen, Risp, Stenvoll, Høiland, Kobayashi, Hauger, Farnerud, Pálmason, Hoff og Nannskog. Av disse så var det rusk i maskineriet til Inge André Olsen, Pontus Farnerud og Espen Hoff i løpet av treninga.

Keepertreneren herjet
Kanskje er det derfor ikke så overraskende at keepertrener Pål Albertsen, supplerende utespiller for anledningen, var den som imponerte mest på avslutningsfronten med en suser fra 25 meter – i krysset bak en hjelpeløs Iven Autsbø.

- Under skuddtreningen var avslutningene enda råere, skryter toppspillerutvikler Pål Berg.

Man kan gjerne humre over det, men både fans, spillere og trener er tydelig frustrerte. I løpet av vinteren har ikke klubben kunne kjøre en eneste trening med elleve mot elleveøkter, på det meste skal de ha vært åtte mot åtte, mener Daniel Nannskog.

- God tid
Tom Schelvan er likevel ikke bekymret.

- Vi har god tid til å hente spillere, vinduet stenger ikke før om tre uker, påpeker klubbens sportslige, administrative leder.

Siden Holmen-overgangen ikke ble noe av, kan imidlertid Bærums stolthet ende opp i en situasjon hvor det ikke hentes inne flere spillere før vinduet lukkes.

- Det kan skje, innen fotball kan man ikke gi noen garantier. Kanskje kan det skje det samme som det gjorde med Hoff, at vi inngår en avtale nå som gjør at det kommer inn noen til sommeren.

Santos glapp
Selv har seriemesteren siktet høyt i løpet av sin spillerjakt, og forsøkte blant annet å hente Alvaro Santos til Stabæk i vinter. Men den brasilianske storscoreren returnerte i stedet til Sverige og Örgryte.

- Han ble for dyr for oss, sier Schelvan.

- I fjor var dere i stand til å hente spillere av en slik kaliber. Har dere senket ambisjonsnivået?

- Nei, men forholdene har endret seg mye fra juli i fjor til februar i år. Jeg tror ikke alle spillerne har tatt finanskrisen inn over seg, og mange vil oppleve at dette året blir veldig annerledes. I løpet av høsten 2009 tror jeg vi vil merke det enda kraftigere.

- Samtidig er det blitt vanskeligere å hente klassespillere.

Inn: 50 mill. Ut: 0
Likevel er Stabæk en av svært få norske klubber som har kunnet innkassere noe på overgangsvinduet i vinter – mellom 40 og 50 millioner som følge av salgene av Alanzinho og Veigar Páll Gunnarsson. Ikke én krone er brukt til forsterkninger – Espen Hoff er Bosman-spiller, Daigo Kobayashi og Fredrik Risp er begge på lån i henholdsvis et og et halvt år.

- Ingen optimal situasjon vel?

- Det kan man gjerne si, men grunnene er vidt forskjellig. Daigo ville vi se om kunne fungere kulturelt og sosialt, mens for Risps del så handler det også om at vi håper at Pontus Segerström og Thomas Rogne skal komme tilbake.

- Likevel er det press både fra spillere, trener og supportere for å få en større bredde i stallen. Bekymrer ikke det?

- Vi har selvsagt en tett dialog med treneren i dette tilfellet, men jeg tror supporterne stoler på oss, vi har vist tidligere at vi klarer å hente inn kvalitet.

- Vi jobber i det stille, og jeg tror det skal komme noe positivt ut av dette, sier Schelvan, samtidig som han innrømmer at det var en strek i regningen at flere av juniorene forsvant på en toukers Tyrkia-tur rett før seriestart, noe som har gjort at det har vært ekstra tynt på A-lagstreningene rett før seriestart.

Raskere Stabæk-spill?
Én ting er i alle fall Schelvan sikker på Stabæk vil ha fordel av – pasningsspillet til klubbens to leiesoldater.

- Veigar og Alan var gode spillere, men både Risp og Daigo er svært gode entøtsjsspillere som er veldig gunstig for Stabæk.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag