*Nettavisen* Sport.

Stabæk betaler Nancy

Foto: Scanpix/Trond Reidar Teigen

Stabæk betaler franske Nancy mer enn de fikk for Veigar Páll Gunnarsson.

18.11.11 13:02

Stabæk og den franske klubben inngikk torsdag en avtale der den norske klubben overfører totalt 200.000 euro til Nancy. Det tilsvarer rundt 1,55 millioner kroner med dagens kurs.

Det betyr at Stabæk faktisk betaler Nancy mer penger enn de fikk for salget av Veigar Pall Gunnarsson. Likevel sier konstituert daglig leder i Stabæk Fotball at dette ikke betyr at klubben innrømmer å ha gjort noe galt.

- Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier Jarl Øverby, konstituert daglig leder i Stabæk Fotball, i en pressemelding på Stabæks hjemmesider.

Politiet etterforsker
I pressemeldlingen står det at Stabæk har hatt dialog med Nancy siden 30. oktober for å forsøke å løse saken, og at partene torsdag kom frem til en enighet.

Politiet besluttet torsdag å etterforske Stabæk, Vålerenga og Rosenborg i forbindelse med overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Mistanken går på at Stabæk har forsøkt å snyte Nancy for penger de hadde krav på i henhold til en videresalgsavtale for spilleren.

Dette ble angivelig gjort ved at Gunnarsson ble solgt til Vålerenga for bare én million kroner, samtidig som Oslo-klubben kjøpte en opsjon på Stabæks unggutt Herman Stengel for fire millioner kroner.

- Ingen sammenheng
Dermed slapp Stabæk unna me då betale 500.000 kroner til Nancy, istedet for 2,5 millioner som den franske klubben hadde hatt krav på om Gunnarsson hadde vært priset til fem millioner kroner.

Summen som nå blir overført ligger midt i mellom det Nancy ville hatt krav på om Gunnarsson hadde kostet én million eller fem millioner kroner.

Øverby hevdet på en pressekonferanse torsdag at det ikke er noen koblinger mellom avtalene for Gunnarsson og Stengel.

- Det eneste som er felles for de to avtalene er at de begge er inngått med Vålerenga, sier Øverby.

Nettavisen har vært i kontakt med Øverby fredag, men han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.