*Nettavisen* Sport.

Stabæk-keeperen fikk Drogba til å le

EN BRA FYR: Mande Sayouba skryter av Didier Drogba og måten han oppfører seg utenfor banen. På sin første trening med landslaget, ble Stabæk-keeperen testet av Galatasaray-stjernen. Foto: Gabriel Bouys

Galatasaray-stjernen ville teste Mande Sayouba.

23.05.14 07:12

NADDERUD (Nettavisen): Stabæk-keeper Mande Sayouba har hatt en glimrende sesong så langt og er også belønnet med en plass i Elfenbenskystens bruttotropp før VM i Brasil.

Bare timer før tirsdagens kamp mot Strømsgodset, landet 23-åringen på Gardermoen etter å ha vært i hjemlandet for å skaffe seg visum. Det hindret ham ikke i å stå nok en god kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD SESONG: Mande Sayouba har, i likhet med lagkameratene i Stabæk, hatt en god start på sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Testet av Drogba
Sayouba, som kom til Stabæk for to år siden, drømmer nå om å henge med når Elfenbeskystens 30-mannstropp skal slankes ned til 23 mann. I troppen er stjernespillere som Yaya Touré, Kolo Touré, Gervinho og Didier Drogba. Stabæk-keeperen har ikke glemt sitt første møte med sistnevnte, da han kom på sin første landslagssamling høsten 2012.

- Jeg husker den første gangen jeg kom på landslagssamling, og Drogba var der. Han sa til meg «Er det du som er den nye keeperen? Jeg må teste deg» forteller en ivrig Sayouba til Nettavisen.

Keeperen ble plassert i mål, mens superstjernen Drogba, som på det tidspunktet spilte for kinesiske Shanghai Shenhua, la ned ballen et godt stykke utenfor sekstenmeteren og klinket til.

- Han skyter nesten som Cristiano Ronaldo. Ballen går veldig mye fram og tilbake. Han skulle teste meg og skjøt én gang. Ballen flakket veldig, men jeg tok imot den og sa «takk, Drogba!» Han begynte å le, forteller Sayouba med et smil.

- Ingen stjernenykker
Stabæks sisteskanse er imponert over hvor få stjernenykker det er å spore hos de ivorianske stjernene, og forteller at han følte seg velkommen inn i troppen fra første dag.

- Han er en veldig hyggelig fyr utenfor banen. Det er det samme med Yaya (Touré, red. anm.) De er veldig jordnære til å være så store stjerner. De har begge hjulpet meg mye med å finne meg til rette i laget, sier Sayouba.

Klikk på bildet for å forstørre.

CITY-STJERNE: Mande Sayouba er lagkamerat med Yaya Touré på landslaget.

Fire keepere er foreløpig tatt ut i 30-mannstroppen til Elfenbenskysten, men bare tre av dem får bli med til Brasil når troppen skal slankes fra 30 til 23.

Rutinerte Boubacar Barry, som spiller for Lokeren i Belgia, er selvskreven i troppen, mens Sayouba kjemper mot Gbohouo Sylvain og Badra Ali. Begge de to sistnevnte spiller for klubber i hjemlandet. Sayouba vil ikke si mye om sjansene sine.

- Jeg har ikke så mye å si om det, men vi får se. Jeg vet virkelig ikke, men jeg håper selvfølgelig at jeg får sjansen.

Bradley: - Vi er stolte
Sayouba mener Stabæk-trener Bob Bradley skal ha en stor del av æren for at han har hatt en såpass god sesonginnledning.

- Før sesongen kom han til og sa at han trenger meg. Han sa at siden jeg står bakerst, må jeg gi spillerne foran meg selvtillit. Jeg har hatt en god start på sesongen og håper jeg kan fortsette slik.

Og skulle det bli VM-plass for Sayoba, er det selvsagt ingen sure minner fra Stabæks trenerteam, selv om de mister en av sine beste spillere så langt denne sesongen.

- Jeg tror han har en god sjanse til å bli tatt ut. Klubben ville være veldig stolt av ham. Vi støtter ham. For enhver spiller er det å komme til VM utrolig spesielt. Vi vil støtte ham hele veien, sier Bob Bradley.

Elfenbenskysten har havnet i Gruppe C, sammen med Hellas, Japan og Colombia.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag