*Nettavisen* Sport.

Stabæk knuste FFK

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Gjeninntok tabelltopp etter utklassing. Se alle målene her!

22.07.08 00:07

STABÆK – FREDRIKSTAD: 5-1

Stabæk hadde tatt ett poeng på de tre siste tippeligakampene før toppoppgjøret mot Fredrikstad. Det kan være vanskelig å forstå ettersom de utspilte FFK etter alle kunstens regler.

Stabæk dominerte mot et Fredrikstad-lag som ikke maktet å henge med i det raske pasningsspillet til bærumslaget.

Men bortelaget startet bra.

Etter 20 minutters spill slår Abgar Barsom en meget presis corner inn til Gardar Johannsson, som stanger ballen i mål fra fem meters hold. Laget fra plankebyen kunne dermed juble over ledelse.

Snuoperasjon
Men så våknet Stabæk til liv.

De tok over midtbanespillet, og det beryktede pasningsspillet begynte å sitte.

Det var en fullt fortjent utligning som kom i det 32. minutt. Bjørnar Holmvik avanserer på venstrekanten og legger inn et presist innlegg til Tom Stenvoll som banker ballen i mål bak Fredrikstad-keeper Tommy Runar.

Og seks minutter senere var snuoperasjonen et faktum. Igjen rulles det opp på venstrekanten, men denne gangen er det Alanzinho som står for et presist innlegg. Inne i boksen ventet Johan Andersson. Han sendte Stabæk i føringen med en godt plassert heading.

Dermed gikk lagene til pause med en fortjent 2-1-ledelse til hjemmelaget.

Se høydepunkter fra kampen her! (Saken fortsetter under bildet)

253958

Hardt ut
Men andre omgang skulle bli verre for Fredrikstad. Mye verre.

Stabæk startet knallhardt og fikk tidlig belønning. Veigar Pall Gunnarson sender en herlig gjennombruddspasning til Daniel Nannskog som avslutter iskaldt fra fire meter. 3-1 til Stabæk og kampen var mer eller mindre avgjort.

Men Stabæk ville ha mer.

Syv minutter senere får bærumingene hjørnespark. Den blir raskt tatt av Nannskog som sender en kort pasning til Alanzinho. Brasilianeren rykker lynkjapt og fyrer av et skudd fra 14 meter som går helt nede i Runars høyre hjørne. Vakker avslutning fra driblefanten!

I det 66. minutt oppstår en merkelig situasjon. Fredrikstad-forsvaret greier på besynderlig vis å rote det skikkelig til for seg selv, og Nannskog rapper ballen. Alene med keeper blir han felt bakfra. Det virker som dommeren vinker spillet videre, men assistentdommer har sett en forseelse og det dømmes straffespark.

Men Pall Gunnarson banket straffen høyt over mål.

Ydmykelse
De siste 20 minuttene av kampen virket det som Stabæk var godt fornøyd med resultatet, mens Fredrikstad innså at slaget var tapt.

To minutter på overtid var den totale ydmykelse et faktum. Og igjen var det den giftige spissduoen til Stabæk som sto for målet. Pall Gunnarson slår en god gjennombruddspasning gjennom til Nannskog som løper fra FFK-forsvaret og setter ballen i mål - sitt andre mål for dagen.

Rett etter scoringen blåste dommeren av kampen. Nadderud eksploderte - ettersom Stabæk nå igjen er på toppen av Tippeligaen.

Kontraster
Etter kampen var det en lykkelig Nannskog som snakket med TV 2.

- Selv om vi lå under 0-1 føltes det som det var vår dag i dag. Publikum støttet oss, og det var fantastisk å høre dem selv da vi lå under. Vi vinner fortjent i kveld. Det skulle bli tre poeng i dag, sa tomålsscorer Nannskog.

Alanzinho var minst like lykkelig etter kampen.

- Vi spilte meget god fotball. En fantastisk kamp. Det er sterkt å vinne 5-1 mot et av topplagene. Jeg håper vi kan vinne neste kamp og fortsette på toppen av tabellen.

Tarik Elyounoussi var fryktelig skuffet etter kampen.

- Helt forferdelig. Jeg vil bare glemme denne kampen fortest mulig.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.