Stabæk ned på jorda igjen

JUBEL: Molde-spillerne jubler over Björn bergmann Sigurdarsons 1-0-scoring mot Stabæk.

JUBEL: Molde-spillerne jubler over Björn bergmann Sigurdarsons 1-0-scoring mot Stabæk. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Men Molde måtte slite mot laget som alle har tippet på nedrykksplass.

13.04.14 17:23

STABÆK - MOLDE 0-2:

Stabæk har fått den sesongstarten de bare kunne drømme om, med 3-0 over Sogndal og 2-1-seier over Brann i Bergen i løpet av de to første serierundene.

Søndag var det en ny vanskelig kamp som ventet: ingen andre enn en av seriefavorittene, Molde, kom på besøk til Nadderud.

Og selv om det nedrykksdømte hjemmelaget ikke viste gjestene noen respekt, kom bærumingene likevel ned på jorda etter drømmeåpningen på sesongen.

En scoring av Björn Bergmann Sigurdarson midtveis i første omgang, og 2-0-målet til innbytter Daniel Chima Chukwu like før slutt, var nemlig det som skulle til for at Molde tok sin andre seier for sesongen.

- Urettferdig
- Jeg føler det er litt urettferdig. De scorer mål på de to første sjansene sine. Vi får smake litt på hvor effektive et godt lag er, sier Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More etter kampen.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad mener at Molde var det beste laget i andre omgang.

- Men i første omgang er de ganske farlig i en liten periode der vi er litt bakpå, sier han.

Stabæk best i starten
Det har han mildt sagt rett i. Det var vertene som åpnet friskest, og viste ikke gullvinnerne fra 2011 og 2012 noen som helst respekt.

Etter å ha dominert spillet det første kvarteret spilte Stabøk seg også til kampens første sjanse etter 17 minutter, da helten fra Brann-oppgjøret - Franck Boli - testet Molde-keeper Ørjan Nyland.

Skuddet fra ti meter var godt, men Nyland var med på notene og reddet.

Først da begynte Molde og bevege seg fremover på banen, og fem minutter senere var kampens første - og eneste - scoring et faktum.

Utnyttet forsvarsrot
Fredrik Gulbrandsen utnyttet rot i Stabæk-forsvaret, sendte ballen videre til Björn Bergmann Sigurdarson, som alene med Stabæk-keeper Mande Sayouba var sikker som banken og satte inn 1-0.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TILBAKE PÅ JORDA: Stabæk vant sine to første kamper, men må altså konstatere at runde tre i årets Tippeliga ga null poeng. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


Stabæk lot seg likevel ikke ryste av scoringen. Vertenes prestasjoner sto ikke tilbake for Moldes utover i omgangen, og på overtid var Boli bare en lang tå unna å styre inn innlegget fra en lekende Luc Kassi.

Men Molde slapp med skrekken, i likhet med episoden etter en times spill - da Vegard Forren nesten satte ballen i eget mål.

Chukwu punkterte kampen
Etter hvert fikk gjestene bedre kontroll på matchen, og seks minutter før slutt fikk Daniel Chima Chukwu to sjanser til å doble ledelsen.

Sayouba reddet nigerianerens første avslutning, men på returen var Chukwu kald og avgjorde dermed kampen.

Dermed går Molde opp på foreløpig tabelltopp, foran nettopp Stabæk, før resten av runden avsluttes søndag kveld. Begge lagene står med seks poeng etter tre kamper.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Nadderud!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.