*Nettavisen* Sport.

Stabæk-treneren innrømmer upassende adferd

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

- Jeg utviste dårlig skjønn i forhold til posisjonen jeg var i, sier Stabæk-trenern.

17.01.14 14:54

I et lengre intervju med Budstikka gikk tidligere Stabæk-spiller Leini Larsen Kaurin ut og fortalte åpent om det hun opplevde som sextrakassering fra sin tidligere trener, Øyvind Eide.

Saken slo ned som en bombe i Fotball-Norge først da Lisa-Marie Woods omtalte saken på sin blogg.

- Jeg var betatt
Nå forteller Stabæk-trener Øyvind Eide sin versjon av saken.

- Det var upassende oppførsel. Selv om hun faktisk er eldre enn meg, så utviste jeg dårlig skjønn i forhold til den posisjonen jeg var i, og jeg beklager at hun har følt det på den måten hun tydeligvis gjør, sier Eide til VG.

Til Budstikka fortalte Larsen Kaurin at hun ble kontaktet på sms, e-post, i tillegg til et gavekort på sex-massasje.

- Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. I den tiden var det en flørtende sjargong, og det ble utvekslet en del sms som var vanlig innenfor den sjargongen.

Larsen Kaurin forteller til VG at hun oppfatter Eide sin versjon av saken om feilaktig.

Kaurin snakket ut
Den tidligere Stabæk-spilleren har fortalt at hun tok kontakt med psykolog og var langt nede. Fordi hun trodde det ville lage for mye oppstyr for laget midt i sesongen, lot hun være å ta det videre. Ettersom Eide var populær blant spillerne og laget gjorde det bra, var det ekstra vanskelig, følte hun.

Rett før sesongslutt bestemte Larsen Kaurin seg for å ta opp situasjonen med sportslig leder, Richard Jansen.

- Jeg ville gi han en forklaring på hvorfor jeg hadde vært innesluttet og ikke bidratt som humørspreder på samme måtte som tidligere. Dette hadde plaget meg lenge, og jeg ville fortelle min historie og trøblete situasjon. Vi møttes, og jeg fortalte om mye av det som hadde skjedd, og jeg ga han også det hjemmelagde gavekortet på sexmassasje. Han kommenterte ikke så mye da. Jeg tror han ble litt målløs, men mitt inntrykk var at han først ble ganske sjokkert, sa 32-åringen, til Budstikka.

I samme møte ble hun fortalt at etter samtaler med treneren, hadde klubben bestemt seg for ikke å forlenge kontrakten. Begrunnelsen var at stallen skulle forynges.

Jansen ga Larsen Kaurin beskjed om at han skulle vurdere dette og ba også om lov til å snakke direkte med treneren. Det fikk han lov til. Avtalen var at de skulle snakkes nærmere, men hun har ikke hørt noe før saken kom opp i media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.