Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eliteseriekvalifisering:

Stabæk vant kampen om eliteseriespill i 2019 etter vondt Aalesund-selvmål

MÅTTE TRØSTES: Aalesunds Pape Habib Gueye (midten) trøstes av Aron Elís Thrándarson (t.v.) og Oddbjørn Lie etter kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion. 
MÅTTE TRØSTES: Aalesunds Pape Habib Gueye (midten) trøstes av Aron Elís Thrándarson (t.v.) og Oddbjørn Lie etter kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det lå lenge an til ekstraomganger i kampen om eliteseriespill. Så satt Aalesund ballen i eget mål.

AALESUND - STABÆK: 1-1 (SAMMENLAGT 1-2)

Det var duket for et forrykende oppgjør i Aalesund, da de tok imot Stabæk i den andre kvalifiseringskampen, som kom til å avgjøre hvilke klubber som skulle spille fotball i Eliteserien og OBOS-ligaen neste sesong. Hjemmelaget la press på Henning Berg og hans mannskap i første omgang, da Oddbjørn Lie sendte Aalesund i ledelsen på herlig vis.

Stabæk fikk hjelp av Aalesunds Pape Habib Gueye, da han headet ballen i eget mål etter 70 spilte minutter. Dermed blir Stabæk værende i Eliteserien i 2019, mens Lars Bohinens Aalesund må belage seg på en ny sesong med OBOS-fotball.

Stabæk vant den første kvalifiseringskampen 1-0 på Nadderud onsdag og lå best an før søndagens kamp. De vant kvalifiseringskampene 2-1 sammenlagt.

Bohinen: - Vi er veldig skuffa

Aalesund-trener, Lars Bohinen, innrømmet ovenfor Eurosport at han synes det var svært dumt at Stabæks mål skulle komme på dødballer. Han meddelte også at han synes det var veldig bittert at Aalesund ikke rykket direkte opp til Eliteserien. Aalesund fikk 59 poeng i OBOS-ligaen, som vanligvis er nok til direkte opprykk.

- Vi er veldig skuffa. Jeg må også si at jeg synes det er bittert at vi ikke rykker opp med 59 poeng, sa den tidligere landslagspilleren, Lars Bohinen til Eurosport på Color Line Stadion.

Samtidig bekreftet han at Gueye var veldig preget av selvmålet sitt etter kampslutt.

- Han har det ikke godt nå og er ikke i stand til å snakke med media nå. Vi skal ta vare på han, sa Bohinen rolig etter søndagens kvalifiseringskamp.

MÅ BELAGE SEG PÅ NYTT ÅR I OBOS: Lars Bohinen og Aalesund maktet ikke å slå Stabæk over to kamper.  

Maradona-tendenser fra 31-årig forsvarspiller

Etter å ha spilt 30 minutter uten noen nevneverdige målsjanser eksploderte det på Color Line Arena.

Den 31 år gamle forsvarspilleren, Oddbjørn Lie, fikk ballen ute på 30 meter og spilte seg innover mot bortemålet, med et flott veggspill.

Det tetnet seg til for Lie da han fosset inn i 16-meteren, men da dro Aalsund-spilleren frem en nydelig tofotsfinte, som selv Diego Maradona hadde vært stolt av, driblet seg forbi en mann og han hamret ballen i nettaket.

- De kan knapt tro det de ser. At det er Oddbjørn Lie som dribler seg gjennom der. Det handler om å tro på det, konstaterte Eurosports kommentator, Petter Bø Tosterud.

- Jeg vet ikke hva han trodde på, men han sa fryktelig bestemt ut der, svarte kommentatorpartner, Bengt Eriksen.

Stabæk holdt på å utligne sju minutter senere, da Tobias Bjørkeeiet hamret ballen i treverket og ut på frispark.

Stjernespiller måtte byttes ut

I andre omgang måtte Stabæks stjernespiller, Franck Boli kaste inn håndkleet og byttes ut. Ivorianeren pådro seg en smell i skulderen i første omgang, i en situasjon hvor han selv mente han burde blitt tildelt straffe.

Det gjorde lite at Stabæk manglet toppscoreren sin i Eliteserien, da Aalesund scoret et uheldig selvmål. Pape Habib Gueye steg til vers på en Stabæk-corner og styrte ballen i eget mål i det 70. spilleminutt.

KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS VED AVBLÅSNING: Stabæks trener Henning Berg slapp jubelen løs etter at Stabæk har sikret plassen i Eliteserien med 2-1-seier over Aalesund sammenlagt.

Les også: «Utradisjonelle» Hestad er årets spiller: - Får fortsatt ikke ut alt

Disse klubbene rykker opp og ned

Onsdag spilte de to klubbene den første kvalifiseringskampen på Nadderud, i Bærum. Der scoret Tobias Børkeeiet (19) kampens eneste mål og sørget for at Stabæk festet et lite grep om den siste billetten til neste års eliteserie i fotball.

Viking og Mjøndalen har allerede rykket opp til Eliteserien, etter å ha kapret de to øverste plassene på tabellen i OBOS-ligaen denne sesongen. Start og Sandefjord havnet nederst i Eliteserien og kommer til å spille på det nest øverste nivået i 2019.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!