*Nettavisen* Sport.

Stabæks supertrio utklasset Sandefjord

Stabæks Adama "Dio" Diomande scorer 4-0-målet til hjemmelaget under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord på Nadderud stadion. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Og nå deler bærumslaget førsteplassen med Rosenborg.

13.05.15 20:50

STABÆK - SANDEFJORD 4-0:

Bob Bradleys lag har hatt tre spillere som virkelig har vist seg frem innledningsvis denne sesongen. Onsdag var intet unntak. Yassine El Ghanassy, Ernest Asante og Adama Diomande var alle dominante, og terroriserte et stakkars Sandefjord-forsvar.

- De forstår hverandre veldig bra, og beveger seg smart. Asante er god på vingen, og "Dio" gjør som han skal. El Ghanassy er veldig talentfull, og han har et spesielt fotballtalent. Det vil vi se mer av senere i sesongen, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More etter kampen.

Etter 90 minutter på Nadderud stod det hele 4-0 til Bob Bradleys menn.

For Sandefjords del så var det mye som ikke stemte.

- Vi er nest sist på alt som er. Og når Stabæk er så gode som de er nå, så straffer de oss med en gang, konstaterer Lars Bohinen til C More etter kampslutt.

Stabæk-dominans i første omgang

Begge lagene kom fint i gang innledningsvis, men Stabæk tok et lite grep om kampen. Yassine El Ghanassy kom tidlig til flere halvsjanser, men ingen var av den farlige sorten. Bærumsklubben fortsatte å ha det lille overtaket, mens Sandefjord sleit med å etablere spill.

Halvveis i omgangen fikk Sandefjord en mulighet. Pål Alexander Kirkevold ble spilt i gjennom, men pasningen var litt for hard og trillet ut over dødlinjen.

Tippeligaens formspiller, Ernest Asante, viste også prov på fin form etter en halvtime. 26-åringen løp forbi flere Sandefjord-spillere, og kom til en mulighet som ble blokkert.

Like etterpå skrek Stabæk på straffe etter at Adama Diomande ble felt innenfor 16-meteren. Dommer Anders Johansen var ikke i tvil om at forseelsen ikke var ureglementær, noe Stabæk Support viste sin misnøye med.

Etter en god Stabæk-periode fikk de omsider hull på byllen. El Ghanassy snappet opp ballen på Sandefjords banehalvdel, og spiller til Diomande. Angriperen fyrer av fra omlag 16-meter, og ballen snek seg inn i hjørnet. Målet var spissens tredje denne sesongen.

Det blir med det ene målet til pause. Lars Bohinens lag hang greit med innledningsvis, men etter hvert tok Stabæk helt over og dominerte store deler av omgangen.

- Jeg forventer Sandefjord til å endre på spillet, så vi må være klare, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More i pausen.

Lars Bohinen var klar på hva laget måtte gjøre bedre i andre omgang.

- Vi må avslutte bedre. Vi skøt mye over og utenfor så nå må vi treffe mål. Det blir også kanskje et høyere press, forteller Bohinen til C More.

El Ghanassy-magi gir mål

Det skulle bare tre minutter til i andre omgang før Bob Bradleys gutter igjen pyntet på målprotokollen. Ernest Asante mottok ballen på venstre kant, og skjærte inn i banen. Den tidligere Start-spilleren fyrte så av med venstreslegga, og ballen gikk hardt nede i det høyre hjørnet. Igjen var det El Ghanassy som var arkitekt.

Bare syv minutter senere skulle belgieren igjen vise seg frem. Et lite stykke inne på Sandefjords banehalvdel vartet El Ghanassy opp med nok en målgivende pasning. Diomande ble spilt igjennom og spissen tuppet ballen i mål under Jakob Busk i målet til Vestfoldingene.

Stabæk fortsatte å dominere, mens Sandefjord hadde nok med å forsvare seg. Og når det gjensto 20 minutter av kampen ble Asante spilt fri på høyrekanten. Der satt han fart før han la inn foran mål. Der sto nok en gang Diomande, som satt ballen upresset i mål.

Bærumsklubben fortsatte dominansen, og like etter scoringen kunne El Ghanassy pyntet på resultatet, men en grei redning av Jakob Busk var det som hindret belgieren.

En god Busk var det eneste som gjorde at sifrene ikke ble større.

Mot slutten av kampen byttet Bradley ut både Cole Grossmann, Diomande og El Ghanassy. Sistnevnte gikk av med stående applaus fra de fremmøtte hjemmesupporterne.

Det så ut som amerikaneren hadde Molde i tankene med disse endringene.

Det endte 4-0. Resultet gjør at Sayouba Mandé nå har holdt nullen i seks strake kamper for Nadderud-klubben. Rosenborg og Stabæk er nå fem poeng foran tredjeplasserte Odd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.