Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk fikk en lærepenge

- En nyttig lærepenge for oss, konstaterte Stabæk etter nok en seier.

AALESUND-STABÆK 1-2:

COLOR LINE STADION (Nettavisen): Stabæk var bedre enn Aalesund søndag kveld, og det var derfor ingenting å si på at bortelaget tok med seg tre poeng hjem.

Trener Jan Jönsson mener at laget hans brukte for lang tid på å komme i gang.

- I begge omgangene var vi for temposvake innledningsvis, og selv om vi fikk bedre fart og flyt i spillet etter hvert, ble det en vanskelig kamp, oppsummerte sjefen for de gode tider i Stabæk.

Våknet på 1-1
Da AaFk utlignet til 1-1 tidlig i 2.omgang, våknet gullfavorittene, og kjørte over tangotrøyene. Bare en god Andreas Lie holdt hjemmelaget inne i kampen frem til Veigar Pall Gunnarsson satte inn 2-1.

- Det virket som dere trengte 1-1 for å våkne, Jan Jönsson?

- Ja, det så sånn ut.

- Er det bekymringsverdig?

- Det er en nyttig lærepenge for oss at vi må slippe Aalesund inn i kampen for å våkne. Andreas Lie (Aalesund keeper, red. anm.) holdt på å stoppe oss, men vi fikk heldigvis 2-1 og seieren var velfortjent, mener Jönsson.

258062

Seier ingen selvfølge
Matchvinner Veigar Pall Gunnarsson mener at Stabæk virkelig måtte slite for seieren.

- Vi fikk 1-1 i ansiktet, og det er dumt at vi trenger det for å ta tak i kampen igjen. Men det er ikke selvskrevent å komme hit og ta tre poeng, sier islendingen, og utdyper:

- Vi spilte ingen fantastisk kamp, men vi gjorde jobben. Vi kom hit for å ta tre poeng, og det var fortjent, selv om det ikke gikk på skinner i dag.

- Tar dere gull nå?

- Det er mange kamper igjen og mange poeng å spille om. Men vi håper jo på det. Vi ligger veldig bra an, i alle fall. Alt er opp til oss nå. Det vil være dårlig å misse topplassen nå, erkjenner han.

Mandag møtes de for øyeblikket to argeste konkurrente til gullet, Fredrikstad og Tromsø, til dyst. Og Gunnarsson ser helst at den kampen ender uavgjort.

- Det hadde i så fall vært perfekt, smiler han.

- Spennende uke
Stabæk går noen spennende dager i møte med uefacupkvalifisering mot Stade Rennais torsdag. Gunnarsson tror at Stabæks spillestil passer bra i Europa.

- Vi har en unorsk spillestil, som er veldig ballorientert. Den er kanskje litt østeuropeisk, og jeg tror vi skal bite godt fra oss. Det blir i alle fall spennende. Vi går for seier, sier han.

Jan Jönsson er også spent på oppgjøret, og er samtidig glad for at laget har fått den nødvendige bredden.

- Nå blir det mest restitusjon frem mot den kampen, og øktene blir nok rolige. Nå har vi et tett kampprogram, derfor er det godt at vi nå kan variere startoppstillingen. Det blir viktig fremover, avslutter svensken.

- Stabæk bedre
Trenerkollega Søren Åkeby i Aalesund advarte på forhånd spillerne om å begå «selvmord» mot Stabæks offensive spillere.

- Med det tempoet og de kjappe spillerne som Stabæk har, visste vi det ville bli vanskelig, men i dag tapte vi for et bedre lag, mente han.

Alanzinho herjet tidvis med Aalesund spillerne, og Åkeby roste brassen med de kjappe føttene.

- Vi kan ikke legge opp hele spillet vårt etter han. Vi må tore å spille vår fotball. Men jeg tror vi bare skal være glad for at vi har en slik spiller i Norge, mener Åkeby.

Det er vanskelig å argumentere mot dét.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Ny sesong i Managerleague

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar