Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk stoppet VIF-overgang

Og nå krever Stabæk-spillerne at Mike Kjølø må få ny kontrakt.

Det var i sommer at VIF begynte å få en viss stopperkrise. Dan Thomassen var nettopp solgt til Danmark, og Vålerenga sto igjen med André Muri, samt skadeforfulgte Kjetil Wæhler og Ronny Johnsen. Mike Kjølø var utenfor Stabæks førsteellever, og veien til nærmeste telefon var kort for de gamle Stabæk-gutta Martin Andresen og Jan Erik Aalbu.

- Vi kjenner begge Mike fra Stabæk-tida vår, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til Nettavisen.

- Ut fra media så vi at han var frustrert over manglende førstelagsspill, og vi kontaktet Stabæk for å få ham på lån ut sesongen.

Les også:På pinebenken - igjen

Det gikk ikke. Brått ble Pontus Segerström skadet og uaktuell for resten av sesongen, og Kjølø var tilbake i førsteelleveren.

- Og dermed fikk vi nei fra Stabæk, forteller Aalbu.

Ubeseiret med Kjølø på laget
Det var i midten av juli. Etter Kjøløs gjeninntreden i stopperposisjon hadde Stabæk et snitt på 0,67 baklengs per kamp (mot 0,91 i snitt denne sesongen), de var ubeseiret - som laget har vært i alle Kjøløs kamper denne sesongen - men en ulykksalig skade borte mot Rennes har satt midtstopperen på sidelinjen den siste måneden.

Nå er Kjølø på vei tilbake, og håper å rekke både serieinnspurt og cupfinale, men skaden kan likevel bety at 36-åringen har sett sine siste dager i Stabæk-trøya, og ikke får muligheten på lagets nye hjemmearena kommende sesong.

Forlanger Kjølø-kontrakt
Sist søndag sa Lars Bohinen til NRK at Kjølø ikke får fornyet kontrakt med serielederen, en beslutning som vekker sterke reaksjoner på Nadderud.

- Gi denne mannen ny kontrakt nå, er holdningen til de spillerne Nettavisen har pratet med.

Både det Kjølø har prestert på banen og hans rolle i spillergruppa trekkes fram tungtveiende grunner for at Kjølø bør få fornyet tillit hos Bærums-laget.

- Mike har klart seg veldig bra på banen i år, har kommet tilbake fra skade gang på gang, og har vist at han holder mål, sier Tom Stenvoll.

- Han er et forbilde for unge og gamle i klubben, og det er svært synd hvis han ikke blir med videre, sier venstrebacken.

Jon Knudsen er helt enig.

- Jeg mener klubben bør gjøre alt for å beholde ham. Han er meget god spiller, ressurssterk, og hvis Stabæk ikke får ham med videre, så er det klubben som taper på det, mener sisteskansen.

- En bauta
Landslagskeeperen trekker fram Kjøløs rolle både på og utenfor banen.

- Kompetansen og engasjementet er stort. Mike er en bauta, med sin ro og stabilitet har vært veldig viktig, du kan alltid stole på ham, 100 prosent seriøs, han er i det hele tatt veldig ordentlig, lyder hyllesten fra Tippeligaens kanskje beste keeper i år.

Daniel Nannskog understreker at dette er et valg som styret og ikke han må ta. Han er likevel klokkeklar på hva han mener.

- Selvsagt ønsker jeg med Mike videre. Han er en svært viktig bidragsyter, og har over tid vært med å bygge Stabæk opp til det klubben er i dag – han har gitt enormt mye av seg selv til fordel for klubben og laget, skryter Nannskog.

- Han betyr veldig mye for klubben, og holder fortsatt nivået. Han har i det hele tatt vært veldig god i år, mener den svenske storscoreren.

- En kjemperessurs for klubben
Morten Skjønsberg er leder for spillerutvalget i Stabæk, og er helt enig med sine kolleger – Kjølø må få bli.

- På bakgrunn av det han har vist på banen i år, så bør han bli.

- Sportslig sett er han god nok, i tillegg er han et aktivum med sine lederegenskaper og sin rutine. Han er i det hele tatt en meget smart fyr – en kjemperessurs for klubben som vi bør beholde, sier stopperen med hevet røst.

Jönsson med døra på gløtt
Trener Jan Jönsson tør likevel ikke love noe.

- Sportslig holder Mike nivå, han har vært veldig god i år, sier Stabæk-treneren.

- Nå er det imidlertid veldig mange midtstoppere i klubben, så vi må ha en avklaring der først. Beslutningen om Mike er ikke endelig, og selv om det ikke er plass til ham i klubben per i dag, så holder vi døra på gløtt, forteller Jönsson.

Så får bare Kjølø, Bosman-spiller 1. desember, leve i det uvisse om sin fotballfremtid. En legende i Stabæk-historien vil han uansett bli stående igjen som. Med Daniel Nannskogs ord:

- Hvordan det enn blir, så er han en stor mann for Stabæk.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken