RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk-direktør: - Nadderud er ræva

VIL FLYTTE: Inge Andre Olsen mener Stabæk må vekk fra Nadderud for å ta ytterligere steg som klubb.
VIL FLYTTE: Inge Andre Olsen mener Stabæk må vekk fra Nadderud for å ta ytterligere steg som klubb. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen mener at Stabæk kan glemme å bli et stabilt topplag om ikke de forlater Nadderud.

STABÆK– START 3-2:

NADDERUD STADION: (Nettavisen): Stabæk tok tre viktige poeng mot Start søndag. Nå er de sikret minimum bronsjemedalje og tar kanskje sølv på sesongens siste kampdag.

Det var det ikke mange såkalte tippeeksperter som forutså før sesongen. Mot Start sørget Luc Kassi, Kamal Issah og Ville Jalasto for at det havner medaljer i skapet på Nadderud.

-Ikke realistisk å tro på medalje
Jubel og glede preget de i og rundt Bærumsklubben etter at seieren og medaljene var sikret. Sportsdirektør i Stabæk, Inge Andre Olsen var godt fornøyd med sesongen, som mot alle odds, har sikret Stabæk en plass blant de tre beste lagene i årets Tippeliga.

- Hadde du spurt meg i mars om ambisjonen var medalje, så ville jeg svart at vi håpet på det. Om det ville vært realistisk å tenke det? Nei det tror jeg ikke, sier Inge André Olsen til Nettavisen etter kampen.

- Hvilke mål hadde dere i arbeidet inn mot denne sesongen?

- Vi hadde ingen spesifikke mål før sesongen, annet enn å utvikle spillere, slik at de vi har i stallen blir bedre. Vi skal jo være en klubb som hjelper unge, ukjente spillere til å bli gode slik at noen av dem kan komme seg videre. Noen målsetting om tabellplassering har vi ikke hatt, sier Olsen til Nettavisen.

- Sånn sett så har dere vel kanskje overprestert?

- Når vi først er her vi er nå, så synes jeg vi har vist gjennom 29 kamper at vi har vokst og spilt fin fotball, selv om vi har hatt en tung periode nå i det siste. Vi har en veldig tynn spillerstall som er sårbare for skader, og det har vi merket i ukene som har gått, sier Olsen til Nettavisen.

SUKSESS: Bob Bradley har ført Stabæk til toppkampen av Tippeligaen.

- Ingen i Norge trodde dette
Stabæk-trener Bob Bradley var stolt av spillerne sine etter at de sikret seg medaljer.

Han bygget opp under det at Stabæk ikke var levnet de store mulighetene i årets Tippeliga, og at laget virkelig slo tilbake mot kritikerne.

- Spillerne har lagt ned en utrolig innsats gjennom hele sesongen. Når vi har manglet noen spillere, så har erstatterne kommet inn og gjort en god jobb. Jeg tror ikke noen i Norge forutså at Stabæk ville ta medalje i år. Det er noe som alle i og rundt klubben kan være stolte av, sier Bob Bradley til Nettavisen.

- Nadderud er ræva
Denne sesongen har vært preget av mye spekulasjoner rundt trener Bob Bradley. Mange forventet også at laget ville falle sammen da de solgte toppscorer Adama Diomande i sommerens overgangsvindu. Det skjedde ikke og Olsen er positiv hva gjelder neste sesong. Han er samtidig krystallklar på hva som må til for at Stabæk skal kunne bli et stabilt topplag.

- Vi har et stadion som er ræva, den er helt utdatert og ikke et topplag verdig. Den er heller ikke god nok for en kommune som liker å kalle seg den rikeste kommunen i Norge. Og så spiller vi på den dritt-arenaen der, det er den triste sannheten. Så lenge vi spiller her, så kan ikke vi i Stabæk gå ut og si at vi skal konkurrere om topp fire-plasseringer. Det blir urealistisk. Nå handler det egentlig om å utvikle spillere og selge de videre, sier Olsen til Nettavisen.

- Hva tenker du om neste sesong?

- Nå har vi mye spennende å se frem mot. Vi skal kvalifisere oss for Europa-spill og utvide spillerstallen. Så er det jo dette med økonomien da, fordi vi er en bitteliten klubb med lave inntekter. Det gjør alt mer utfordrende for oss, sier Olsen til Nettavisen.

- Kan tiltrekke seg bedre spillere
Stabæk-spiller Anthony Annan returnerte til Stabæk denne sesongen, syv år etter han sist akslet den mørkeblå trøya for første gang.

- Jeg er veldig enig med Inge André. Ser du på Rosenborg, Molde og Viking så har de flotte stadionanlegg. Det ville hjulpet klubben mye om vi også spilte på en god arena som tiltrakk seg masse fans og kanskje enda bedre spillere.

- Vi har hatt gode øyeblikk også på Nadderud, men den er veldig gammel, sier Anthony Annan til Nettavisen.

- Rull ut gress på Telenor Arena
6,5 kilometer fra Nadderud ned mot Fornebu ligger Telenor Arena. Drømmen til Ingebrigt Steen Jensen om Champions League-spill på blått gress der inne, slo ikke helt til.

Bærums-klubben fikk spille hjemmekampene der i tre år, før de, av økonomiske årsaker, ble tvunget til å flytte ut og tilbake til Nadderud. Sportsdirektør Olsen mener arenaen er et åpenbart alternativ for Bærums fotballstolthet.

- Det er helt nødvendig at det skjer noe med en eller annen stadion. Det ligger jo en arena nede på Fornebu hvor det bare er å rulle ut et gress, så er den klar. Det er jo ikke slik at det ikke finnes et alternativ, den ligger jo der, vi får bare ikke spille i den. Hvis vi ønsker å ha et topplag som er innenfor topp seks i Tippeligaen hvert år, er vi nødt til å spille på en ny arena, sier Olsen til Nettavisen.

- Kan ikke bli en stabil toppklubb
- Er det mer realistisk for Stabæk å flytte tilbake til Telenor Arena nå, som medaljer er i boks?

- Vi flytta jo ikke ut av Telenor Arena fordi vi ville, vi ble jo kastet ut. Alle som er involvert i toppfotballen ser jo når de kommer på Nadderud, at det ikke er en toppklubb som spiller der. Nå har vi jo gjort det bra på tross av økonomiske forutsetninger og lavere publikumstall, sier Olsen til Nettavisen

- Hvor stort er gapet mellom dere og for eksempel Rosenborg?

- Ser vi til Trondheim og Rosenborg, så har de jo en varig toppklubb, og så kan vi en gang i mellom treffe blink på generasjonene vi utvikler og kjempe i toppen. En stabil toppklubb kommer vi ikke til å bli, med de rammebetingelsene vi har i dag, sier Olsen til Nettavisen.

- Alltid visst at Bradley forsvinner
Den danske avisen BT var den første til å melde at Stabæk-trener Bob Bradley var klar for den franske klubben Le Havre. Stabæk har måttet tåle heftige spekulasjoner om treneren sin i store deler av sesongen.

Olsen sier at de har jobbet med potensielle erstattere for Bradley, nesten helt siden han signerte, nettopp på grunn av ryktene som har gått.

- Prosessen med å kartlegge Bradleys etterfølger har vi jo nesten jobbet med helt siden han startet, fordi det har vært spekulasjoner om han i lang tid. Vi har levd greit med det, fordi Bob (Bradley red.anm.) har levert på treningsfeltet hver dag og gjort en god jobb, sier Olsen til Nettavisen.

- Har dere alltid tenkt at han vil forsvinne?

- Vi har visst at han takker for seg på et eller annet tidspunkt, vi visste bare ikke når. Om han forsvinner etter kontrakten hans går ut, eller om han signerer en ny, det vet vi ikke ennå, sier Olsen til Nettavisen.

-Har to-tre kandidater til trenerjobben
Stabæk nærmer seg avklaring på trenerspørsmålet og har, ifølge Olsen, tre navn på blokka som blir sterkt vurdert til jobben om å forsøke å skape varig sportslig suksess i klubben.

- Vi har selvfølgelig jobbet med andre kandidater underveis og har nå to-tre ordentlig gode kandidater til trenerjobben i Stabæk, både interne og eksterne, inkludert Bradley.

- Vi ønsker å avklare trenerspørsmålet i løpet av kort tid og jeg tror vi har en løsning klar om et par uker, sier Olsen til Nettavisen

- Han vet hvordan vi skal lykkes
En av søndagens målscorere, Luc Kassi snakket i store ord om den potensielt avtroppende treneren.

- Han er en veldig god trener som tilfører selvtillit til alle spillerne. Han vet hvordan han skal snakke med oss. Han har hjulpet meg masse og behandlet meg veldig bra. Jeg har masse å takke han for, sier Luc Kassi til Nettavisen etter kampen.

Anthony Annan var også raus med komplimentene til Bradley som han kun har jobbet med i noen måneder.

- Han er en veldig bra trener. Jeg husket han godt fra da jeg møtte han som spiller på Ghana og han var trener for USA. Jeg var veldig glad for å komme hit og kunne jobbe med han. Han er veldig dyktig på treningsfeltet og vet hva vi må gjøre for å lykkes. Jeg håper han blir, sier Anthony Annan til Nettavisen etter kampen.

Stabæk lukter på sølvet
Seieren til Stabæk sikret medalje og sørget for at de kan ta sølvet med seier eller uavgjort i neste kamp, borte mot Bodø/Glimt, men det avhenger av Strømsgodset roter seg bort mot Vålerenga.

Start tapte til slutt på Nadderud, det sørget for at sørlendingene går mot et bunndrama i siste serierunde.

De tar imot Molde på Sør Arena, og er, per i dag, på kvalikplass, kun ett poeng foran Mjøndalen på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere