RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk forsvarte seg til poeng

IKKE FULLT SÅ HYGGELIG: LSK-trener Monica Knudsen (til venstre) mener Øyvind Eide og Stabæk opptrådte feigt i toppkampen lørdag. Her sammen med Ingvild Stensland og Ingrid Moe Wold før sesongstart.
IKKE FULLT SÅ HYGGELIG: LSK-trener Monica Knudsen (til venstre) mener Øyvind Eide og Stabæk opptrådte feigt i toppkampen lørdag. Her sammen med Ingvild Stensland og Ingrid Moe Wold før sesongstart. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
- Dette må ha vært kjedelig å se på, sier LSK-treneren.

LSK Kvinner og Stabæk scoret ett mål hver i lørdagens toppkamp på Nadderud. Uavgjort førte til at Røa rykket forbi bæringene og inntok annenplassen på tabellen.

LSK Kvinner var favoritter før møtet på Nadderud, men slet lenge med å ta kontrollen over oppgjøret mot serietoer Stabæk, som for anledningen hadde inntatt en svært defensiv rolle.

I annenomgang fikk likevel jentene fra Romerike det første målet da Anna Westerlund satte inn 1-0 etter 63 minutter. Stabæk var likevel laget som skapte mest gjennom hele oppgjøret. De fikk også sin uttelling mot slutten. Elise Thorsnes ordnet uavgjortresultat med sin scoring fire minutter før slutt.

1-1-kampen gjør at Stabæk faller under Røa på tabellen, som vant 2-0 hjemme over Kolbotn.

- Vi gjennomfører en brukbar kamp. Vi har nok sjanser til å avgjøre kampen, men vi må være fornøyde med at det blir 1-1 til slutt, sa Stabæk-trener Øyvind Eide til NRK.

Kritikk
LSK Kvinner-trener Monica Knudsen var overrasket over Stabæk-treneren, som hun mente hadde valgt en altfor defensiv og kjedelig taktikk til oppgjøret.

- Dette må ha vært kjedelig å se på. Vi kommer hit og møter tilnærmet det norske landslaget. Jeg er overrasket over at de ikke ønsker å angripe på hjemmebane, når de stiller et så sterkt lag, sa Knudsen.

Eide var opptatt av poengene og mente den defensive tilnærmingen kom som et resultat av Stabæks innslupne mål de siste kampene.

- Vi har sluppet inn fem mål på de to siste kampene, så da må vi prioritere å være trygge bakover. Ett poenger er verdt mer for oss enn for dem. De har bare én målsjanse. Den scorer de på, svarte Eide.

LSK Kvinner topper med fire poengs luke til Røa. Stabæk er poenget bak der igjen.

Storseier for Avaldsnes
I den tredje kampen lørdag vartet Avaldsnes opp med et målshow i første omgang mot Amazon Grimstad på hjemmegress. Sju mål noterte rogalendingene seg for. Samtlige i den første omgangen.

I løpet av de sju første minuttene i kampen hadde Debora Cristiane de Oliveira satt tonen med to scoringer. Hun scoret også det tredje og det femte målet.

Rosana dos Santos Augusto, Cecilie Pedersen og Holmfridur Magnusdottir scoret de siste målene.

Avaldsnes, som tapte 0-3 for LSK Kvinner i forrige serierunde, passerer Kolbotn på tabellen og inntar femteplass. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere