RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk gjentok suksessoppskriften

VANT: Stabæk kunne juble for en ny seier torsdag da Tromsø ble slått 2-0.
VANT: Stabæk kunne juble for en ny seier torsdag da Tromsø ble slått 2-0. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sikret seg tre nye poeng.

For annen kamp på rad var to kjappe scoringer like før pause nok til å gi Stabæk tre poeng. Denne gang var det Tromsø som ble slått med 2-0.

Søndag scoret Ernest Asante og Kamal Issah like før pause da Lillestrøm ble slått med samme sifre. Torsdag endte det nesten i en kopi da bortekampen mot Tromsø ble vunnet.

- Det kan nesten se ut som om vi trykket på repeatknappen, ja. Vi spiller til dommeren blåser av, og får betalt for det, sa venstreback Birger Meling til CMore.

Det første målet kom ved Asante tre minutter før pause. Adama Diomande headet ballen ned til Asante, som satte ballen i mål med et godt skudd langs bakken. Og på overtid doblet Cole Grossman da Stabæk bet seg fast inne i feltet etter en dødball.

Misfornøyd tross seier
Til tross for at Stabæk tok sin tredje seier på rad, var ikke trener Bob Bradley i ekstase.

- Det er veldig godt med tre poeng på en dag hvor vi egentlig ikke spilte spesielt godt. Vi tar med oss tre poeng, men har mye å gå på i presisjonen i angrepsspillet, sa han.

Fram til målene hadde kampen vært jevn, med sjanser begge veier. Tromsø-talentet Mikael Ingebrigtsen kom nær to ganger tidlig. Det siste skuddet traff innsiden av stolpen, men forsvant ut.

Stabæk lot Tromsø føre kampen i starten, men tok gradvis over. Diomande hadde to gode muligheter, og Asantes fart skapte mye trøbbel for Tromsø-forsvaret.

Tromsø fikk en enda vanskeligere oppgave av at Simen Wangberg og Mikael Ingebrigtsen måtte byttes ut med skader i kampens første halvdel. Angriper Zdenek Ondrasek kom til to gode muligheter, men Stabæks seier så aldri virkelig truet ut.

Fortvilet Nilsen
Vertenes trener Steinar Nilsen var fortvilet etter at laget hans gikk på et nytt tap.

- Det er en utrolig spesiell kamp. Det er så mye rart som skjer som går mot oss. Jeg tror aldri jeg har opplevd noe lignende, sa han til CMore.

Nilsen mente som hjemmefansen at vertene skulle hatt frispark før det første målet.

- Vi hadde fem-seks kvalifiserte sjanser etter pause, men det vil seg ikke. Hva mer skal vi gjøre? Vi må bare fortsette å trene på å score mål. Alt gikk mot oss i dag, sa Nilsen.

Tolv minutter før full tid gikk det en støkk i med- og motspillere da Stabæk-stopper Nicolai Næss måtte forlate banen på båre etter en kollisjon med keeper Mande Sayouba.

Seieren var Stabæks tredje på rad. Laget er dermed med i toppen av en meget jevn tabell. Tromsø blir stående med fire poeng, og en plass like over nedrykkssonen. (©NTB)

Se Nettavisens fotballmagasin her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere