RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRAV: Stabæk, her representert ved Inge Andre Olsen, krever erstatning fra staten.
KRAV: Stabæk, her representert ved Inge Andre Olsen, krever erstatning fra staten. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Stabæk krever 14 millioner av staten

Sist oppdatert:
- Kravet er forankret i et riktig virkelighetsbilde.

Stabæk bekrefter i en pressemelding onsdag at klubben krever store penger i erstatning fra den norske stat. Nærmere bestemt 14.150.000 kroner.

Klubben varslet allerede i fjor at den ville kreve en erstatning som en følge av den tiltalen som var tatt ut mot klubben i den mye omtalte overgangssaken.

- Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS har i dag oversendt et krav om erstatning til staten på bakgrunn av den urettmessige straffeforfølgningen knyttet til den såkalte overgangssaken. Som alle vet ble alle tiltalte frifunnet i straffesaken, herunder Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS. Med hjemmel i straffeprosessloven § 444 har en siktet blant annet rett til erstatning for økonomisk tap straffeforfølgningen har påført siktede dersom siktede blir frifunnet, bekrefter styreleder Espen Moe i en pressemelding fra klubben.

- Erstatningskrav i anledning forfølgning omfatter alle former for skade eller tap som innebærer et økonomisk tap som følge av straffeforforfølgingen, herunder også fremtidig økonomisk tap, heter det videre fra Stabæk.

Klubben føler seg trygg på at den har rett på erstatning.

- Stabæk Fotball/Stabæk Fotball AS har siden dommen i Asker og Bærum tingrett jobbet med å utarbeide kravet og innhente dokumentasjon, noe som ha vært et utfordrende arbeid. For klubben har den urettmessige straffeforfølgningen innebåret betydelige faktiske utgifter, men også enda mer betydelige tapte inntekter (økonomisk tap), herunder i form av tapte sponsorinntekter. Dette er det naturligvis utfordrende å dokumentere, men ved hjelp av sammenlignbare tall fra andre klubber samt anvendelse av relevant statistisk materiale, mener vi at vi fremmer et godt dokumentert krav forankret i et riktig virkelighetsbilde, sier Espen Moe.

Det er også ventet at enkeltpersonene i saken, som var tiltalt, men som senere ble frifunnet, vil ta ut separate erstatningskrav.

Det gjelder Inge André Olsen, Tor Q. Aaserød og Lars Holter Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere