RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Stabæk til cupfinale

Sist oppdatert:
Stabæk slo Molde 3-0 i cupens semifinale.

STABÆK – MOLDE 3-0:

Stabæk tok onsdag et nytt skritt i retning av å sikre seg både serie- og cupgull denne sesongen.

I cupsemifinalen mot Molde på Nadderud tok hjemmelaget kommandoen fra start og scoringer av Daniel Nannskog og Pontus Farnerud sørget for at Stabæk skal spille cupfinale på Ullevaal.

Molde hang bra med i store deler av kampen, men Stabæks effektivitet foran mål ble til slutt helt avgjørende.

Jan Jönssons menn kan dermed bli det første norske laget til å sikre seg «The Double» siden Rosenborg i 2003.

Se høydepunkter fra Stabæk - Molde her:

264530

Den ble en forholdsvis jevnspilt førsteomgang på Nadderud, selv om Stabæk helt klart virket mest giftige framover på banen.

Alanzinho leverte en svak forestilling i søndagens tippeligakamp mot Viking, men onsdag var den brasilianske driblefanten tilbake i godt gammelt slag.

Allerede etter 12 minutter satte han Molde-forsvaret på prøve. Vingen stormet i angrep etter en corner for gjestene og slo inn foran mål. Der ventet Veigar Pall Gunnarsson i god posisjon, men islendingen ble taklet i det han skulle avslutte mot mål.

Fem minutter senere var Stabæk nok en gang på farten. Molde-keeper Jan Kjell Larsen mistet ballen etter en duell inne i feltet og Daniel Nannskog jaktet returen i kamp med Vegard Forren, mens målet sto helt åpnet. Det hele endte til slutt med et Stabæk-frispark på rundt 20 meters hold.

Typisk Stabæk-scoring
Ti minutter før hvilen var Alanzinho frempå igjen. Brasilianeren avsluttet overraskende fra 20 meters hold, men ballen spratt like utenfor målet.

Like etter skulle det imidlertid lykkes for bærumslaget. Alanzinho fant Gunnarsson med en praktfull stikkpasning og islendingen flikket videre til Nannskog som på sedvanligvis satte ballen sikkert i nettet. En typisk Stabæk-scoring.

Dermed kunne Stabæk gå i garderoben med en 1-0-ledelse.

(saken fortsetter)

Enkeltspillere avgjorde
Etter hvilen måtte Molde fram på banen for å jakte en utligning og dette førte til at Kjell Jonevrets menn etter hvert kom til noen farligere avslutninger.

Nærmest var veteranen Daniel Berg Hestad, da han klinte til på hel volley fra rundt 16 meter. Forsøket gikk imidlertid like utenfor målet til Jon Knutsen.

Det skulle likevel bli Stabæks kveld. Kvarteret før slutt falt nemlig avgjørelsen på Nadderud. Daniel Nannskog slo et frispark ut til Pontus Farnerud og svensken klinket til med innsiden av høyrefoten. Ballen gikk i en utakbar bue og snek seg inn nede ved høyre stolperot. 2-0 til hjemmelaget.

På overtid kom den definitive spikeren i Molde-kista. Alanzinho parkerte Molde-forsvaret og slo perfekt inn til Daniel Nannskog. Svensken fikk dermed en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål for dagen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere