RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk vedtar ikke foreleggene

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Selv om klubben gjerne skulle legge overgangsskandalen bak seg.

Verken Stabæk Fotball eller Stabæk Fotball AS vedtar foreleggene i overgangssaken, opplyser klubben.

Statsadvokaten i Oslo opplyste onsdag at politiet er bedt om å utstede forelegg overfor både Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS.

Dagen etter varslet bærumsklubben at den ikke vil vedta foreleggene. Slik Nettavisen omtalte at klubben ikke ville allerede onsdag.

- Verken Stabæk Fotball eller Stabæk Fotball AS er kjent med noen faktiske forhold som kan underbygge de alvorlige anklagene i gjerningsbeskrivelsen som ligger til grunn for beslutningen om foretaksstraff og tiltalebeslutning mot klubbens ansatte og tillitsvalgte, skriver Stabæk i en pressemelding.

- Selv om saken har vært en meget stor belastning for klubben og våre samarbeidspartnere det siste året, og som vi derfor svært gjerne skulle legge bak oss, kan vi ikke vedta foreleggene.

Onsdag ble det også kjent at fire personer er tiltalt i saken. Det gjelder tidligere styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS, sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styremedlem Tor Q. Aaserød i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga Fotball. Saken mot tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk Fotball ble henlagt etter bevisets stilling.

Saken gjelder overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Han ble solgt til VIF for 1 million kroner selv om Rosenborg bød mer for islendingen. Samtidig solgte Stabæk en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel til Vålerenga.

Politiet mener bærumsklubben gjorde dette bevisst for å unngå å måtte betale penger til franske Nancy, som skulle ha 50 prosent av en salgssum for Gunnarsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere