RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ROLAND WEIHRAUCH (Afp)

Ståle hjelper gamle venner

Ståle Solbakken har gitt gamleklubben FC København råd om hvordan Mohammed Abdellaoues Hannover skal knekkes.

Oslo (ANB): Tirsdag møter nettopp FCK det tyske laget i meget viktig kamp i Europaligaen. Oppgjøret kommer fem dager etter at Solbakken og Köln slo Hannover 2-0 i Bundesligaen.

På tribunen i den kampen satt FCK-assistent Johan Lange, som ifølge den danske storavisen Politiken var gjest hos Solbakken hele helgen. Svensken fikk et godt innblikk i hvordan Köln forberedte seg til møtet med Moa & co. – og plukket garantert opp mange tips foran torsdagens møte.

Små favoritter
Ståle Solbakken mener likevel at tyskerne må finne seg i å være favoritter foran torsdagens møte på hjemmebane.

- Jeg vil utpeke Hannover til favoritt på hjemmebane, mens FCK er små favoritter når lagene møtes i Parken. Jeg vet riktignok ikke alt om FCK lenger, for jeg ser bare noen få kamper på TV, sier Solbakken.

Han nøler samtidig ikke med å tilby gamleklubben noen råd.

- FCK må ikke ha for mye folk foran ballen for tidlig i oppspillsfasen. Hannover-laget spiller direkte når de erobrer ballen mot et lag i ubalanse, og de har lynraske angripere i Ya Konan og Mohammed Abdellaoue, sier han.

Moa får følgende attest:

- Abdellaoue er en spiller som alltid kan avgjøre en kamp, også med skudd utefra. Hans venstrefot er i verdensklasse, sier Solbakken til Politiken.

Bør vinne
FC København har én seier og ett tap så langt i Europaligaen. Tre poeng gir tredjeplass i gruppe B – poenget bak nevnte Hannover og belgiske Standard Liege.

Dermed risikerer Christian Grindheim & co. å bli hektet av dersom poengfangsten uteblir torsdag.

I Hannover møter i tillegg det danske hovedstadslaget et mannskap som har fått to dagers ekstra hvile i forkant av kampen. Moa og lagkameratene er i tillegg garantert revansjesugne etter 0-2-tapet for Köln. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere