Gå til sidens hovedinnhold

Ståle hjelper gamle venner

Ståle Solbakken har gitt gamleklubben FC København råd om hvordan Mohammed Abdellaoues Hannover skal knekkes.

Oslo (ANB): Tirsdag møter nettopp FCK det tyske laget i meget viktig kamp i Europaligaen. Oppgjøret kommer fem dager etter at Solbakken og Köln slo Hannover 2-0 i Bundesligaen.

På tribunen i den kampen satt FCK-assistent Johan Lange, som ifølge den danske storavisen Politiken var gjest hos Solbakken hele helgen. Svensken fikk et godt innblikk i hvordan Köln forberedte seg til møtet med Moa & co. – og plukket garantert opp mange tips foran torsdagens møte.

Små favoritter
Ståle Solbakken mener likevel at tyskerne må finne seg i å være favoritter foran torsdagens møte på hjemmebane.

- Jeg vil utpeke Hannover til favoritt på hjemmebane, mens FCK er små favoritter når lagene møtes i Parken. Jeg vet riktignok ikke alt om FCK lenger, for jeg ser bare noen få kamper på TV, sier Solbakken.

Han nøler samtidig ikke med å tilby gamleklubben noen råd.

- FCK må ikke ha for mye folk foran ballen for tidlig i oppspillsfasen. Hannover-laget spiller direkte når de erobrer ballen mot et lag i ubalanse, og de har lynraske angripere i Ya Konan og Mohammed Abdellaoue, sier han.

Moa får følgende attest:

- Abdellaoue er en spiller som alltid kan avgjøre en kamp, også med skudd utefra. Hans venstrefot er i verdensklasse, sier Solbakken til Politiken.

Bør vinne
FC København har én seier og ett tap så langt i Europaligaen. Tre poeng gir tredjeplass i gruppe B – poenget bak nevnte Hannover og belgiske Standard Liege.

Dermed risikerer Christian Grindheim & co. å bli hektet av dersom poengfangsten uteblir torsdag.

I Hannover møter i tillegg det danske hovedstadslaget et mannskap som har fått to dagers ekstra hvile i forkant av kampen. Moa og lagkameratene er i tillegg garantert revansjesugne etter 0-2-tapet for Köln. (ANB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto