*Nettavisen* Sport.

Ståles beste gikk på pinlig svenskesmell

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Om snaue to uker møter samme mannskap Fernando Torres og Chelsea.

03.02.11 17:54

FC KØBENHAVN - IFK GÖTEBORG 1-1 (1-3 e.s.):

Ståle Solbakken har ikke brukt sine antatt beste menn hele veien i løpet av treningsturneringen Copa del Sol på La Manga, mens i torsdagens kamp stilte nordmannen med toppet lag.

Spillere som Dame N'Doye, Cesar Santin, Christian Bolanos, William Kvist, Caludemir, Jesper Grønkjær og Mathias Zanka Jørgensen var alle på banen mot svenskene.

Chelsea-laget
Det er trolig en lignende førsteellever den kommende norske landslagstreneren vil sende på banen i det første mesterligamøtet med Chelsea i slutten av februar.

Men selv om den danske storklubben torsdag møtte langt på vei overkommelig motstand i svenske IFK Göteborg, så var det tydelig nok av rusk i maskineriet.

FCK hadde det meste av spillet i løpet av kampen, men var det langt fra skarpe nok i avslutningsfasen. Og midt i andre omgang havnet laget under, etter et selvmål av backen Oscar Wendt.

Straffefiasko
Det skulle drøye helt til overtiden før hovedstadslaget fikk sin utligning ved storscorer Dame N'Doye. Dermed gikk oppgjøret til straffesparkkonkurranse.

Der brente både N'Doye, Kenneth Zohore, og Thomas Kristensen sine muligheter. Den eneste FCKer som lyktes fra krittmerket var Martin Vingaard.

IFK på sin side satte tre av sine straffer i mål, og tok med det seieren.

Før det første møtet med Chelsea i Parken den 22. februar venter nå to treningskamper mot svenske Elfsborg (12.2) og norske Rosenborg (15.2) for Solbakkens menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.