RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GOD: Alderen tynger ikke Daniel Berg Hestad, som storpilte på Aker stadion.
GOD: Alderen tynger ikke Daniel Berg Hestad, som storpilte på Aker stadion. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Standard-treneren: - Kapteinen deres, som er 40 år gammel, løp mer enn våre spillere

Sist oppdatert:
Raser etter tapet mot Molde.

MOLDE - STANDARD LIEGE 2-0:
MOLDE (Nettavisen)
: Molde tok en råsterk 2-0-seier mot belgiske Standard Liege torsdag kveld.

- Aldri spilt så dårlig

Etter kampslutt av den et svært skuffet Standard Liége-trener som stilte på pressekonferanse.

- Vi spilte elendig. Jeg forstår ikke hva som skjer, men dette var veldig dårlig. Jeg har aldri sett noen av mine lag spille så dårlig som dette før, forteller Slavoljub Muslin til det oppmøtte pressekorpset.

Han brukte også Daniel Berg Hestad som et eksempel på sin misnøye.

- Kapteinen deres, som er 40 år gammel, løp mer enn våres spillere, raser treneren videre.

Til tross for en skuffende opptreden av sitt lag ser han ikke på det som en umulig oppgave å snu resultatet i returoppgjøret.

- Molde kunnet vunnet langt mer enn 2-0, men så lenge resultatet ikke ble verre enn dette er det mulig å vinne dette over to kamper, men da må vi heve oss fra denne kampen, fortsetter serberen.

Da kampen bare var ni minutter gammel kom kampens første vanskelige avgjørelse for dommerkvartetten. Eirik Hestad spilte Mattias Moström alene gjennom, og vingen ble løpt ned at bortelagets kaptein Jelle Van Damme. Dommeren holdt fløyten i lommen, til svenskens store fortvilelse.

Den hardarbeidene 32-åringen ble ikke ble ikke i bedre humør da han tilsynelatende ble meid ned like utenfor sekstenmeteren noen få minutter senere, og dommeren valgte å gi svensken gult kort for filming.

Høiland-frekkis

Etter en god periode for Molde løsnet det endelig i det 23. minutt.

Tommy Høiland fikk ballen feilvendt inne i belgiernes sekstenmeter, før han vendte nydelig opp, og lurte ballen forbi Yohan Thuram i Standard-buret fra nærmest død vinkel.

- Jeg tenkte at forsvarsspilleren trodde jeg skulle gå utover, så jeg bare flikket den med meg inn i banen. Da så jeg en åpning i lengste. Heldigvis klarte jeg å pirke den inn, forteller rogalendingen til Nettavisen etter kampslutt.

SCORET: Tommy Høiland scoret Moldes første mål.

Da så det ut som ketchup-flasken for alvor var åpnet for hjemmelaget, og bare to minutter senere var Moström alene gjennom etter nydelig forarbeid av Martin Linnes, men svensken klarte ikke å overliste den franske målvakten.

Massivt Molde-press

Sjansebonansaen var ikke over med det. Like etter Moströms bom var blåtrøyene frempå nok en gang.

Et innlegg fra venstre fikk går gjennom hele feltet til gjestene, men da moldenserne fikk slå inn på ny var det Mohamed Elyounoussi som var først på ballen. Dermed måtte Thuram nok en gang plukke ballen ut fra nettet.

- I en slik kamp er det ekstremt viktig å holde nullen og få noen mål riktig vei. Det er på hjemmebane vi må score målene, også skal vi tette igjen bakover på bortebane, så det var utrolig deilig å få 2-0-målet, avslører 21-åringen til Nettavisen.

Etter 2-0-scoringen kom belgierne mer med i kampen, men skapte svært lite farligheter. Dermed sto det 2-0 da dommeren blåste lagene inn til pause.

Hawaii-fotball

Etter hvilen var det bortelaget som kom ut og tok styringen i kampen de første minuttene, uten at det resulterte i noen store målsjanser. Molde spilte seg fort inn igjen, og ti minutter ut i den andre omgangen var moldenserne på ny alene med Standard-målvakten.

«Moi» spilte Linnes nydelig gjennom Standard Liéges høytstående forsvarsfirer. Høyrebacken rundet keeper, men vinkelen til mål ble i overkant skrå. Dermed gikk ballen i nettveggen.

To minutter senere kunne imidlertid «Moi» selv ha sikret for 3-0-ledelse da han fikk ballen servert på sekstenmeterstreken. Avslutningen til norsk-marokkaneren ble mesterlig reddet av Thuram.

2. omgang ble et sjansesløseri uten sidestykke. Molde hadde de fleste og største mulighetene, men ingen av lagene maktet å omsette sjansene til scoring etter pausepraten.

Dermed skaffet fjorårets seriemester seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

Første seier for Moe

Moldes midlertidige trener, Erling Moe, fikk sin første seier som hovedtrener. Det var en lettet og svært glad moldenser som møtte pressen etter sluttsignalet på Aker Stadion.

- Jeg er godt fornøyd. Guttene viser seg frem offensivt, og står knalltøft bakover. Prestasjonen er veldig god i dag, sier Erling Moe til Nettavisen.

Tross 2-0-seier slår han fast at det er langt ifra ferdigspilt.

- Returoppgjøret blir tøft. Selvsagt er vi fornøyd med å dra dit med 2-0, men vi må gjenskape denne prestasjonen Vi må ikke tro at jobben er gjort. Så langt ligger vi heldigvis godt an, fortsetter han.

- Vi må lære av kampen mot Dinamo Zagreb. Vi er nødt til å være mer kynisk i Europa, ellers blir vi straffet på bortebane, avslutter «Moi».

Returoppgjøret spilles i Liége førstkommende torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere