Gå til sidens hovedinnhold

Stanget Tromsø ut av sølvkampen

Mens Molde tok et langt steg mot sikker plass. Les alt om Tippeliga-runden!

Da Tromsø røk 3-0 hjemme for Brann tidlig i september var nordlendingene ute var gullkampen denne sesongen, men så fulgte to strake triumfer mot Viking og Sandefjord.

Dermed hadde Per Mathias Høgmos menn heng fortsatt heng på sølvet, men med kun ett poeng borte mot Start søndag, ser det ut til at den tidligere Rosenborg-treneren kun får bronse.

Ett poeng betyr at «Gutan» er fem poeng bak VIF på andre. Oslo-klubben møter Rosenborg til det mange kaller en seriefinale senere søndag, og kan da øke avstanden ytterligere.

Skulle Martin Andresens menn seire på Lerkendal vil Tromsø være åtte poeng bak, med fire kamper igjen. Noe som betyr at Vålerenga må avgi mye poeng mot slutten for at sølvet skal ryke.

Det startet imidlertid oppløftende for nordlendingene i Kristiansand, da Remi Johansen ga gjestene ledelsen etter åtte minutter. Ledelsen holdt seg et godt ut i andre omgang.

Men 20 minutter før slutt headet Rolf Daniel Vikstøl inn utligningen for vertene, etter godt forarbeid av den hjemvendte sønn, Fredrik Strømstad. Flere mål ble det aldri på Sørlandet.

Molde skaffet luke
Fjorårets sølvvinner har hatt en mildt sagt katastrofal sesong, og flørtet med nedrykk. Etter Uwe Röslers ankomst i rosenes by har imidlertid alt sett så meget bedre ut for blåtrøyene fra Romsdal.

Søndag kom bunnlaget Kongsvinger på besøk, og tre Molde-poeng ville bety at Röslers menn ville få en luke på seks poeng ned kvalikplassen. Og hjemmelaget gjorde nettopp den jobben.

Baye Djiby Fall ga vertene ledelsen etter 19 minutter, og snaue ti minutter senere sørget Pape Pate Diouf for at Kongsvinger sto overfor en svært tung oppgave, da han satte inn 2-0 på Aker stadion. Og flere mål ble det aldri, noe som betyr at Molde ligger på plassen over kvalifisering, men med en luke på seks poeng end til Hønefoss, som tapte 3-2 for Brann i Bergen lørdag.

Veigar-show mot AaFK
Stabæk har måttet klare seg uten målfarlige Daniel Nannskog i siste del av årets sesong, men hva gjør vel det når Veigar Páll Gunnarsson har stilt inn GPS’en til å finne veien til nettmaskene.

Mot Aalesund var islendingen på pletten to ganger, og sørget for at bærumslaget nå ser ut til å være på trygg plass på tabellen. Aalesund på sin side ser ut til å måtte gi opp håpet om bronse.

Alexander Mathisen reduserte for Kjetil Rekdals menn på tampen, men til liten nytte. Resultatet betyr at AaFK står med 39 poeng, åtte bak Tromsø på andre, mens Stabæk har 36 poeng.

Bolly-perle mot Sandefjord
Lillestrøm er et annet lag som ikke har hatt noen stor sesong, men Henning Bergs gutter ser likevel ut til avslutte sesongen på trygg plass. Søndag ble tabelljumbo Sandefjord slått.

Kanarifuglene fikk et straffespark midtveis i første omgang, men en i overkant arrogant Khaled Mouelhi satte ballen til side for mål fra krittmerket. Det skulle likevel ikke drøye før det ble gul jubel.

Unggutten trakk seg inn i banen fra venstre, og løftet ballen opp i krysset bak Joakim Heier. Dette ble også kampens eneste mål, noe som betyr at Lillestrøm innehar en 9.-plass på tabellen.

I Haugesund møttes hjemmelaget og Odd Grenland til dyst. Og som de har gjort utallige ganger i år var Haugesund gode på eget gress. Laget som rykket opp før årets sesong vant med 3-0 etter mål av Jarle Steinsland, Tor Arne Andreassen og Thomas Sørum, og er med det helt oppe på femteplass.

Kampene:
Sandefjord - Lillestrøm 0-1 SLUTT
Komplett.no Arena
0-1: Mathis Bolly (30')
LES MER: Bolly-perle sikret Lillestrøm-seier

Molde - Kongsvinger 2-0 SLUTT
Aker Stadion
1-0: Baye Djiby Fall (19')
2-0: Pape Pate Diouf (28')
LES MER: - Spillerne burde ha reagert før

Haugesund - Odd Grenland 3-0 SLUTT
Haugesund Stadion
1-0: Jarle Steinsland (38')
2-0: Tor Arne Andreassen (45'+1)
3-0: Thomas Sørum (48')
LES MER: - Nå kan alt skje

Stabæk - Aalesund 2-1 SLUTT
Telenor Arena
1-0: Veigar Páll Gunnarsson (12')
2-0: Vegar Hedenstad (66')
2-1: Alexander Mathisen (81')
LES MER: - Var visst en vakker scoring

Start - Tromsø 1-1 SLUTT
Sør Arena
0-1: Remi Johansen (8')
1-1: Rolf Daniel Vikstøl
LES MER: - En «skitfølelse»

Rosenborg - Vålerenga 3-1 SLUTT
Lerkendal
0-1: Bojan Zajic (18')
1-1: Steffen Iversen (27')
2-1: Morten Moldskred (70')
3-1: Markus Henrisken (87')
LES MER: VIF-favoritten ble syndebukk

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken