RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stanset Chelsea og United

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Alles øyne var rettet mot Igor Akinfeev og Sergio Agüero. Heldigvis.

Fotballstormakten England reddet med nød og neppe æren under tirsdagens svært underholdende Champions League-runde.

Vel sto både Manchester United og Chelsea med tre strake seirer før kampdag nummer fire, men britene hadde trolig ikke regnet med så drøy motstand fra Atlético Madrid og CSKA Moskva.

I sentrum sto to spillere som lenge har blitt koblet til nettopp England og Premier League: Igor Akinfeev og Sergio Agüero.

23-årig veteran
La oss starte med Akinfeev, CSKA-keeperen som i en alder av 23 år, allerede er å regne som en rutinert herremann mellom stengene.

Engelske tabloider har i flere måneder koblet han og Schalke-keeper Manuel Neuer til Manchester United. Under 3-3-oppgjøret på Old Trafford viste storkeeperen til fulle hvorfor Sir Alex Ferguson har satt to streker under nettopp hans navn.

- Keeperen deres gjorde noen fantastiske redninger, strakk Ferguson seg til å si tirsdag kveld.

Briljante Milos Krasic tok rosen et par steg til i riktig retning:

- Vi startet bra, men klarte ikke å forsvare seieren hele veien inn. Jeg er veldig opprørt, men det er egentlig Akinfeevs fortjeneste at vi holdt ut såpass lenge. Han er den beste målvakten i Europa, sier Krasic til regnum.ru.

Stormløp mot Akinfeev
Blant annet vartet han opp med mesterlige redninger på sjanser Michael Owen og Wayne Rooney allerede hadde begynt feiringen av.

Ifølge Uefas egen statistikk hadde United 13 avslutninger på mål i andre omgang – mot bare fire før pausehvilen.

På tross av at CSKA Moskva presenterte et fantastisk stykke kontringsfotball på Old Trafford, hadde Krasic helt rett da han pekte mot Akinfeev som hovedforklaringen til 3-3-resultatet.

Lurte Cech - twice!
Hva så med Agüero? Maradonas 21 år gamle svigersønn sviktet ikke da han hadde hele Fotball-Europas øyne rettet mot seg på Vicento Calderon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På tross av at den tidligere Premier League-trioen Diego Forlan, José Antonio Reyes og Florent Sinama Pongolle gjorde så godt de kunne, var det bare den lille, geniale argentineren som klarte å lure Petr Cech i gjesteburet.

Etter 66 minutter laget han kremmerhus med strak vrist fra 10-12 meters hold. Chelsea-keeperen var ikke i nærheten av å avverge den ballen. Deretter ble han satt i Didier Drogbas forbigående skygge, før han steg ut i søkelyset igjen og knep poenget for spanjolene med et latterlig flott frispark på overtid.

- Kan sikkert spille med Drogba
Chelsea-manager Carlo Ancelotti kunne selvsagt ikke unngå å legge merke til Agüeros artisteri tirsdag kveld:

- I hans alder er han (Agüero) en av de viktigste og beste spillerne i verden. Han er en fantastisk angriper med mange kvaliteter. Jeg liker ham, lød dommen.

- En spiller som kan spille sammen med Drogba? forsøkte pressen seg.

- Jeg tror helt sikker Agüero kan spille ved siden av Drogba, var svaret.

40 mill. - og verdt det
Med et relativt stjernespekket lag og en overgangsnekt hengende over London-klubben, avviste Ancelotti likevel at Chelsea byr på «Kun» (Agüreos kallenavn) med det første.

- Alle storklubbene følger med på denne spilleren, men vi tenker for tiden ikke på å kjøpe noen som helst, forkynte/forkynt italieneren etter matchen.

At både Agüero og Akinfeev benyttet sjansen til å vise seg fram for mer kjøpesterke klubber, er utvilsomt. At det vil kreve en relativt heftig investering å sikre seg dem, er det annet ubestridt faktum.

40 millioner pund er nevnt som overgangssum for Serio Agüero. Det verste er at han er verdt det...

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere