*Nettavisen* Sport.

Stanset kamp etter tribunerasisme

Alfonso Perez Burrull ble historisk da han som første dommer stanset en kamp i Primera Division etter rasistisk hets fra tribunene.

22.02.05 13:01

Perez Burrull stoppet kampen lørdagens kamp mellom Malage og Espanyol i første omgang. Han fikk kamparrangøren til å henvende seg til fansen over høytalersystemet, for å slutt på de rasistiske tilropene og apelydene mot Espanyols kamerunske keeper Carlos Kameni.

- Allerede første gang Espanyol-keeperen hadde ballkontakt, kunne man høre apelyder fra tilhskuerne bak mål. Jeg stoppet kampen for å be representanter for Malaga snakke til tilskuerne over høytaleranlegget, skriver Burrell i sin kampprogram, som ble offentliggjort mandag.

- Jeg ba dem også gjenta henstillingen til publikum i pausen.

Perez Burrull er blant de spanske dommerne som har vært mest aktiv i å innrapportere tilfeller av tribunerasisme. Han har blant annet meldt fra om rasisme fra tilskuerne i Madrid-derbyet mellom Real og Atletico tidligere i år, og i kampen mellom Albacete og Barcelona.

Det spanske fotballforbundet har hatt som praksis å ikke ta affære med mindre hendelsene er nevnt i dommerrapporten, noe få dommere tar seg bryet med å gjøre, melder Reuters.

Spanias idrettsminister Jaime Lissavetsky skal etter planen møte presidentene i forbundet, ligaledelsen og spillerforeningen tirsdag, for å diskutere mulige tiltak mot det stadig økende rasismeproblemet rundt spansk fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.