Står fast på Kippe-annullering

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Så ut som en av de sikreste avgjørelsene jeg har tatt, sier dommeren etter å ha annullert Lillestrøms seiersmål på overtid.

25.09.10 22:46

LILLESTRØM-MOLDE 1-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Etter en elendig kamp av hjemmelaget, der Molde burde ledet med flere mål til pause, så det ut som om Frode Kippe hadde sørget for en svært heldig trepoenger for Lillestrøm.

En lang ball fra Essediri, Molde lot ballen sprette, og der kom Kippe i duell med Marcus Andreasson og headet ballen over en feilplassert Espen Bugge Pettersen og i mål.

Dommer Per Ivar Staberg blåste imidlertid frispark før ballen lå i nettet.

- Det ser for meg ut som om Kippe har to hender i ryggen på Andreasson, og får Molde-spilleren ut av balanse. Det så ut som en av de sikreste avgjørelsene å ta, sier Staberg til Nettavisen etter kampen.

Alle står på sitt
Dommeren møtte pressen og fikk se situasjonen i reprise, og selv om han ikke var like sikker etter videotitten, ombestemte han seg ikke:

- Jeg står på det jeg dømte. Det er dette som er fotballdømming – du skal ta det på skjønn er og da, sier dommeren.

Det møter han liten forståelse for i Lillestrøm-leiren.

- Jeg dytter ikke i det hele tatt, sier Frode Kippe kontant til Nettavisen.

- Jeg går inn med vanlig kroppskontakt – det er jo ikke en duell engang. Jeg var helt siker for at han blåste for offside – det er helt uforståelig at han dømmer for dytting, sier Lillestrøm-veteranen.

Den dyttede – Marcus Andreasson – ser annerledes på saken.

- Ja, han dyttet meg. Det er ikke snakk om noe annet. Det var et klart frispark – det ser du vel på videoen også, sier han til Nettavisen.

- Jeg ser jo ballen og har kontroll, men så dyttes jeg vekk og mister blikket på ballen. Soleklart frispark, sier Andreasson.

Molde på fjorårsnivå
Men Nettavisen er enig med Uwe Rösler – det man burde snakke om etter denne kampen er Moldes gode prestasjon. Det var rett og slett fjorårstakter over laget, med Makhtar Thioune og Pape Pate Diouf i lekehumør.

Første omgang var overkjøring – med 6-0 i målsjanser til Molde.

Det var bare en svært god Stefan Logi Magnusson i LSK-buret som holdt Lillestrøm inne i kampen. Baye Djiby Fall, Diouf og Daniel Berg Hestad ble stoppet av islendingen i Lillestrøm-målet, mens Vegard Forren skjøt like utenfor og Diouf var en skostørrelse fra et Fall-innlegg.

Etter pause scoret utrolig nok Lillestrøm på sin første sjanse – Anthony Ujah headet inn et innlegg fra Karim Essediri etter at ballen gikk over Sundgot og Andreasson på første stolpe.

Etter dette ble det en slitekamp for Molde, som ikke kunne være like ekvilibristiske i spillestilen som før pause – men tre minutter før full tid dukket Baye Djiby Fall opp og headet inn utligningen etter et innlegg fra Emil Johansson.

Fullt fortjent – noe Lillestrøms ”seiersmål” ikke ville ha vært.

- Det var en veldig svak kamp av oss, innrømmer Frode Kippe – etter nok en dårlig prestasjon på hjemmebane, i likhet med kampene mot Kongsvinger og Start.

- Vi har møtt alle lagene i Tippeligaen og ser hvem som er dårlige og hvem som er bra. Det er overraskende at Molde ligger der de ligger på tabellen, mener Henning Berg.

Molde er nå fire poeng for Hønefoss, som ligger på kvalikplassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag