Står klar til å «redde» Chelsea-talent

Foto: Dom Emmert / AFP / NTB scanpix

- Om han ikke spiller, er det et kjempeproblem.

02.10.13 13:16

Kevin De Bruyne har lenge blitt sett på som et stort talent, og det var nok også derfor Chelsea hentet ham i 2012.

Men med den midtbanen som londonklubben besitter er det en lang vei til fast plass i manager José Mourinhos førsteellever.

Belgieren fikk noen sjanser tidlig i sesongen og hadde blant annet en assist da Oscar scoret mot Hull i serieåpningen. Han startet også mot Manchester United.

Den siste tiden har det imidlertid kun blitt et innhopp mot Fulham i ligaen, samt at 22-åringen spilte fra start i ligacupmøtet med Swansea nylig.

Nylig ble det også kjent at spilleren måtte trene med reservelaget i stedet for å reise med resten av troppen til Champions League-møtet borte mot Steaua i Romania.

De Bruyne vet selv at han er avhengig av mye spilletid for å få den utviklingen han ønsker, og sporadiske innhopp for Chelsea er ikke nødvendigvis nok.

Trenger spilletid
Nå ser det også ut til at Mourinho mer og mer heller mot å bruke spanske Juan Manuel Mata i en offensiv midtbanerolle. Spanjolen satt mye på benken tidlig i sesongen.

Skulle det bli for lite spilletid for De Bruyne, mangler det heldigvis ikke på friere. I sommer var flere klubber interessert i å hente midtbanemannen, blant dem Borussia Dortmund.

Forrige sesong var 22-åringen på lån i en annen bundesligaklubb, Werder Bremen. Der gjorde han sine saker meget bra noterte seg for ti mål på 32 kamper.

Rune Bratseths gamle klubb tar gjerne imot belgieren på ny om han skulle trenge et klubbytte. Werder Bremen følger situasjonen hans i Chelsea nøye.

- Om Kevin skulle være misfornøyd, er vi en ivrig førstekontakt for ham, sier Werder Bremens daglige leder, Thomas Eichin til Bild.

- Jeg er ofte i kontakt med agenten hans og holdes oppdatert på Kevins situasjon i Chelsea, sier Bremen-sjefen videre.

- Vi er klare
Eichin er sikker på at den belgiske midtbanemannen vil være misfornøyd med å sitte på benken i Chelsea. Det har også avisene på balløya antydet.

- Jeg kjenner Kevin, og vet at om han ikke spiller fast, så er det stort problem for ham.

- Vi får vente og se hva som skjer i vinter. Vi kommer til å være klare, om det er en mulighet for å hente ham, sier Eichin til Bild.

De Bruyne startet proffkarrieren i Racing Genk, der han fikk sin debut tilbake i 2009. Han viste seg fram som en målfarlig og kreativ midtbanemann.

Chelsea betalte rundt sju millioner pund for å hente unggutten i 2012, men lånte han fort ut til Werder Bremen. Denne sesongen er han altså i Chelseas førstelagstropp.

De Bruyne har 14 landskamper og tre mål for det belgiske landslaget.

Det belgiske landslaget ligger per dags dato an til å kvalifisere seg til VM i 2014. Nasjonen topper gruppe A etter åtte kamper.

Derfor vil spilletid i vinter være ekstra viktig for De Bruyne, om han vil være med i troppen til Brasil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag